Optimisme forçat


Segurament, ja heu sentit a parlar de la controvertida campanya d'optimisme que han llançat les Cambres de Comerç, Telefónica, Iberia, El Corte Inglés, BBVA, Banco Santander, La Caixa, Caja Madrid, Repsol, Cepsa, Endesa, Iberdrola, Red Eléctrica, Mapfre, Renfe, Abertis, Mercadona, Indra i la patronal de la construcció, Seopan. Es tracta d'una iniciativa que ha costat 4 milions d'euros, a la qual també s'han sumat personatges populars i anònims, que pretenen enviar un missatge positiu a la ciutadania, amb la finalitat de reactivar l'anèmica economia del país. Tot plegat, diuen, sense afany de lucre.

Ras i curt, aquells que ens han conduït fins a la crisi, ara ens demanen que no decaigui el consum. Que siguem positius, que gastem, encara que no en tinguem ganes. És complicat accedir a un habitatge digne, ens cusen a factures i el sistema de subministrament elèctric queda trinxat, a causa d'una nevada, per citar només uns quants inconvenients...
Nosaltres farem l'esforç. Si. Com sempre. Bàsicament, no ens queda altre remei. I vostès, magnats de les finances, què pensen fer pels ciutadans?

Comentaris

Lluís Bosch ha dit…
La llista d'empreses que patrocinen la campanya són el rànking del cinisme. Ara caldria fer la llista dels "famosos" que hi posen la cara.
Pau Gasol, Leopoldo Abadía, Ferran Adriá, Andreu Buenafuente, Jordi Évole, Pilar García de la Granja... entre molts altres que ja tenen la vida solucionada:

http://estosololoarreglamosentretodos.org/quienes-somos
Clidice ha dit…
El que m'ha fet al·lucinar és justament alguns dels que s'han prestat a aquesta desgràcia d'anunci. Alguns ja no en tenien, però d'altres ja han perdut tota la credibilitat al darrera d'ell :(
La veritat és que aquesta campanya és un insult a la intel·ligència del ciutadà. S'ha obert un grup a facebook que es diu "Esto sólo lo arreglamos sin ellos.org", menys mal que encara ens queda una mica de sentit comú :)

http://www.facebook.com/pages/Esto-solo-lo-arreglamos-SIN-ELLOS/362448501807

Entrades populars d'aquest blog

El Dragon Khan com a metàfora

Tertúlia sobre loteria

No abaixem la guàrdia