Prohibida l'entrada


A Palafrugell, hi ha un supermercat Carrefour ubicat molt a prop dels dos Instituts d’Educació Secundària (IES) del municipi. Segons treballadors de l’establiment, a l’hora de la pausa matinal diària, un nombrós grup d’adolescents hi entrava i, aprofitant l’aldarull que ells mateixos generaven, cometeien petits furts. Al mateix temps, increpaven els altres compradors, que restaven perplexos davant les notòries mostres d’incivisme dels nois i noies. Veient que, malgrat les advertències, el seu comportament no millorava, els responsables de seguretat han optat per prohibir-los l’entrada.

És força trist haver de prendre aquesta mena de mesures però si l’educació en valors no és suficient, s’opta per la via dràstica. Menys popular però efectiva.

Comentaris

Clidice ha dit…
a certs països del món, a les portes dels supermercats sempre hi ha un guarda jurat que et mira les bosses i el tiquet. Si ets adult i depén de la cara que facis, moltes vegades ni et miren. Però si ets infant o adolescent no només et regiren la bossa, sinó que allí mateix et fan un registre de les butxaques i el que s'escaigui. Quan ho vaig veure la primera vegada em vaig escandalitzar, no m'hagués imaginat mai que ho veuríem aquí.
Malauradament, quan les bones paraules no són suficients s'ha de tallar en sec, si no els comportaments incívics s'escampen com una taca d'oli i és francament insuportable haver-ho d'aguantar.
Lluís Bosch ha dit…
Comença a ser habitual veure guàrdies de seguretat, barreres magnètiques, vigilants i cares de sospita en general. No sé si els furts són tan importnats, però em temo que la solució és molt parcial, i tan sosl desplaça el problema.
En qualsevol cas, no és feina dels treballadors d'un supermercat fer d'educadors dels adolescents, els compradors tampoc tenen perquè pagar els plats trencats. A mi em sembla una mesura encertada, no li veig una altra alternativa...

Entrades populars d'aquest blog

El Dragon Khan com a metàfora

Tertúlia sobre loteria

No abaixem la guàrdia