Taüts singulars


Taüt de fusta, amb forma de peix


Si dic que la nostra societat viu allunyada de la mort i la malaltia, no descobreixo res de nou. Aquesta distància dificulta, en la meva opinió, que gaudim de l'existència en tota la seva plenitud. No és perquè si que una persona que ha sobreviscut una greu malaltia, per exemple, experimenti un renaixement. Si més no, és capaç de distingir amb més claredat els elements vitals importants dels superflus.

En altres continents, encara tenen present que vida i mort són indissociables. L'empresa eShopAfrica, comercialitza taüts fabricats a Ghana, amb una forma epecial, al gust de l'usuari, que representen algun aspecte important de la vida del difunt. A la imatge, en veiem un que tal vegada pertanyi a un pescador. Si cliqueu l'enllaç, en trobareu de formes ben diverses. Viure i morir, tot aplegat en un objecte.

Comentaris

Lluís Bosch ha dit…
No fa massa vaig veure un documental crec que filmat al Perú. Hi apareix un fabricant de taüts de coloraines i formes diverses, i una escena similar apareix a "La teta asustada" (de passada, recomanada). Segurament els països anomenats "pobres" viuen una relació amb la mort més sana, i fins i tot festiva.
Lluís: totalment d'acord, aquí amaguem el cap a sota l'ala, a mica que ensumem el sofriment, fugim corrents a la mirar la tele. Els països pobres econònimcament tenen molt per ensenyar-nos des d'un punt de vista humà... Penso que en situacions molt més dures, viuen el dia a dia amb més alegria i solidaritat que nosaltres.

Entrades populars d'aquest blog

El Dragon Khan com a metàfora

Tertúlia sobre loteria

No abaixem la guàrdia