Treball sexual autònom

Avui m'he assabentat, a través del TN de TV3, d'una notícia realment interessant. L'advocada laboralista Glòria Poyatos, responsable del gabinet jurídic de CCOO, ha demostrat que les prostitutes poden donar-se d'alta a Hisenda i la Tresoreria de la Seguretat Social. La lletrada va dur a terme un experiment jurídic per a la seva tesina, presentada a la Universitat de Girona. Va decidir que provaria de tramitar una alta com a treballadora autònoma, fent-se passar per una professional del sexe. Amb gran sorpresa, va adonar-se que l'Administració no li posava traves a l'hora de legalitzar la seva situació. Tot i que l'activitat de prostituta no està recollida en els llistats d'activitats econòmiques, existeix la possibilitat de figurar en un calaix de sastre anomenat "altres activitats personals".
Aquest estudi obre un camp de possibilitats a les persones que es dediquen al treball sexual i les fa menys vulnerables a caure en les xarxes mafioses que es dediquen al proxenetisme. S'ha demostrat que, aquestes treballadores, o treballadors, poden exercir la seva activitat amb garanties fiscals i legals. Per altra banda, cal recordar que si es declaressin tots els diners que mou aquest negoci, afloraria una immensa fortuna, fins ara submergida. És evident que, aquesta possibilitat, no deu entusiasmar gaire a determinats sectors. També és cert que algunes dones tampoc hi estan interessades, ja que es treuen un sobresou important sense haver de pagar impostos. En qualsevol cas, l'experiència de Poyatos obre un camí fins ara impensat. Sens dubte, és una bona notícia per avançar en matèria de drets. I també de deures.

Comentaris

Garbí24 ha dit…
Ja saben quin IVA els hi pertoca :) , perque si això va a més molts usuaris podran desgravar-se el servei :), el proble els hi vindra si la seva parella es la que porta la comptabilitat :) , potser ho hauràn de posar a serveis i despeses varies :).
Seria bo que elles ajudesin a l'estat a "aixecar" el pais.
Bromes a part, és important que les dones que fan aquest treball estiguin més protegides perquè la majoria pateixen molt. També és bo recordar que cada cop hi ha més homes que fan aquesta feina...
Anònim ha dit…
Ostres!! avui quan he sentit la noticia també m'he quedat sorpresa! Ho he hagut d'escoltar dos vegades, no ho acabava d'entendre.
Trobo que és un gran pas per aquesta professió. Una professió que realment és necessària!!!
El que ara s'hi hauria de posar mà és amb el que dius tu Clara, que segur que hi ha noies que tampoc els intereserà... i quedaran desemparades igualment.
I per cert.... un 10 per aquesta advocada per portar a terme aquesta tesina tant interesant i fer-se passar per prostituta!!! no tothom seria capaç de fer-ho!
Hola, Núria, tal com tenim organitzat el món, la realitat és que aquesta feina existirà per molts anys, és una absurditat negar-ho. Crec que és impossible acabar amb aquesta professió. Jo sóc totalment partidària de la regularització de la seva activitat econòmica i del control en les condicions sanitàries amb les quals treballen. Però em temo que acabar amb les màfies no és tan fàcil...

Entrades populars d'aquest blog

El Dragon Khan com a metàfora

Tertúlia sobre loteria

No abaixem la guàrdia