Adormidors


Cascall, Papaver Somniferum


Després de veure els quatre gols espectaculars de Messi, vaig pensar en totes les persones que serien felices l'endemà. Igènuament felices. Pel carrer, al taxi, al metro, davant de l'ordinador. Quatre gols via intravenosa. Fins i tot si fos del Barça, tindria seriosos dubtes sobre si tantes victòries blaugranes resulten beneficioses o perjudicials per Catalunya.

Em vaig recordar de l'irrepetible Zaratustra, profeta del vitalisme nietzscheà i d'aquelles virtuts, que actuen com adormidores:


“Ara comprenc clarament allò que en altres temps es buscava abans que res quan es buscaven mestres de virtut. Bon dormir era allò que es buscava, i, per això, virtuts que adormissin!”


“Malalts i moribunds eren aquells que van menystenir el cos i la terra i els que van inventar les coses celestes i les gotes de sang redemptora: però fins i tot aquests dolços i ombrívols verins els van prendre del cos i de la terra!"


“Jo no vaig pel vostre camí, rebutjadors del cos! Vosaltres no sou per a mi ponts cap el superhome!” *


Gairebé aniquilades les virtuts morals, cristianes i platòniques, que s'oposen als instints vitals, ens queden els gols de Leo Messi, que ennuvolen el pensament. ¿Qui està preocupat pel Cas Pretòria, les torres doblegades de Fecsa-Endesa o les xifres de l'atur?


Què ens anunciaria, avui, l'incansable Zaratustra?


*Així va parlar Zaratustra. Pàgs. 58, 62 i 66.

Comentaris

Clidice ha dit…
ahir molts ens vam adormir les angoixes amb aquells gols, tot i ser-ne conscients. Ja sabem que només és una peça més de la gran manipulació, però quan arribes a casa després de tot un dia d'haver d'entomar la misèria moral i la mala educació de la resta dels éssers humans, no ha d'estranyar que necessitis un Messi que faci gols i t'adormi. Sinó, no podríem dormir.
No estic pas en contra del futbol com a distractor però si del futbol com a 'tapadora' i 'adormidora'. No crec que sigui necessari caure en el ridícul ni perdre de vista els problemes que ens envolten. El futbol no hauria de ser la solució a les angoixes col·lectives. Més que res perquè es tracta d'un gran engany. Quantes coses que s'amaguen, darrere dels gols de Messi!
DABITIKO ha dit…
Hola Clara, fa molt de temps que no escric per ací.. bé! avui estic especialment indignat pels següents fets:

- Matas eludeix la pressó pagant 3 milions d'euros (d'on els ha tret aquests diners??? Com es possible que ens toregin d'aquesta manera.. els calers que aquest tio ha pagat no són d'ell...)

- Garzón a la banqueta dels acusats per investigar els crims del fascisme espanyol (un pas enrera per Espanya! som l'únic país d'Europa que no ha condenat el seu fascisme.. ho va fer Alemania i Italia, però aqui res de res! estem realment en una veritable democracia? Qui mana a Espanya?)

- El cas Gurtel surt a la palestra i els del PP no pensen fer res.. increibleeee la poca moralitat i poca vergonya del partit de l'oposició!

i els ciutadants ens menjen tota aquesta porqueria sense fer res! Realment estem en un país de pandereta i de merda! Aqui no hi ha futur per gent competent, que vulgui treballar i desenvoluparse d'una altra manera que no sigui la corrupció i el pillatge.

Aqui el que es porta es ser un analfabet, un ignorant i explotador i aprofitat!

Tindrem que marxar a l'extranger per trobar allò que no trobem aqui!

Perdona les meves paraules però es que estic indignat...
David, comprenc perfectament la teva indignació és una autèntica vergonya que tots aquests delictes quedin impunes. El tema de les fiances és ben fàcil, els corruptes ja fan un raconet per quan les hagin de pagar! De tota manera, potser ingènuament, encara penso que treballant i perseverant es poden aconseguir grans coses i, sobretot, una plenitud impossible d'aconseguir entre les mafietes corruptes que ens envolten. Fins la propera, David!
Lluís Bosch ha dit…
Equiparar els gols de Messi i l'opi és una cosa que encara que soni tòpica, s'ha de repetir. No tan sols perquè pot amagar qüestions com la corrupció (que és gravíssim) sinó tota la llista de problemes que té el país i que no resol mai. Som els primers en futbol (la "millor lliga europea"), i els darrers en les coses importants. I anar fumat opi...
Exactament, això sense parlar de les gravíssimes dificultats econòmiques que travessen els equips que no formen part dels 'grans'. Alguns futbolistes ni tan sols saben si cobraran a final de mes. Leo Messi, que amassa una autèntica fortuna, és elevat als altars per fer bé la seva feina... ¿Algú parla del que s'amaga en clubs com el Barça o el Madrid? ¿Quins negocis mouen Laporta o Florentino?
¿Per què té més importància un crack del futbol que un bon metge, professor, arquitecte o advocat? Quina societat de fireta!

Entrades populars d'aquest blog

El Dragon Khan com a metàfora

Tertúlia sobre loteria

No abaixem la guàrdia