El rellotge aturat


Si aquest blog existeix és, en part, gràcies a Palafrugell. A l'avorriment asfixiant del meu poble. Massa sovint tinc la sensació que no hi habito, en cap sentit. Jo no visc a Palafrugell, em deia una veïna, un dia; visc a casa meva. Palafrugell és una vila dormitori, per més que ho vulguin disfressar de no sé què.

Josep Pla, escrivia que hi ha una cosa més difícil que viure en un poble: marxar-ne. Llavors no hi havia Internet.

El rellotge de l'església de Sant Martí fa temps que està aturat al voltant de dos quarts de dotze. No sé si algú té la intenció d'arreglar-lo. Així és Palafrugell. Passi el que passi, mai no passa res.

Comentaris

Clidice ha dit…
Jo que em pensava que vivia a Esparreguera i ara resulta que visc a Palafrugell! aquí tampoc no passa mai res, però, amb franquesa, si passés em sembla que no me n'assabentaria. L'autista sóc jo, segurament. :) sort de la xarxa!
Salvador Macip ha dit…
Jo he viscut molt de temps en una ciutat on no paraven de passar coses i ara aprecio molt més les Palafrugells d'aquest món!
Miquel Saumell ha dit…
Sembla ser que ningú està content amb allò que té, tothom vol el que té el veí. Sempre que vaig a Palafrugell penso que en aquest poble no s’hi deu viure pas malament. S’ha de ser més positiu, no creus, Clara? Tu veus el rellotge de l’església aturat i jo hi veig la farmàcia que surt a mà dreta que sí que funciona. L’altre dia hi vaig entrar a comprar. I la zona blava també, el mateix dia em van deixar una recepta (culpa meva) mentre allargava massa el dinar. Aquestes coses són pròpies d’un poble que no està mort. I a més a més teniu la platja a tocar! Què més vols?
Em penso que la Clidice entén una mica per on vaig. Hi ha coses que requereixen posar-hi mà i no deixar-les passar, com si no passés res, a això em referia. Una cosa és venir de tant en tant a fer l'estiuejant i l'altre, ben diferent, conèixer els "intríngulis" de la vila; però bé, això requeriria un post una mica més llarg... No es tracta de pessimisme, sinó d'esperit crític.
Sussss ha dit…
Jo tinc molta relació. Vaig estudiar a l'institut, hi va viure el meu germà i jo m'instal.lava amb ell, he treballat molt allà... però no m'agrada. Glups. Es dificil per viure, en això estic totalment d'acord.
No sabia que el rellotge està aturat. Ja els val, als de l'Ajuntament. No pujaran mai a arreglar-lo?
Hola, Sussss, gràcies per participar. El rellotge només és un petit exemple, una metàfora de la quantitat de problemes que estan sense resoldre a Palafrugell. Fins la propera!

Entrades populars d'aquest blog

El Dragon Khan com a metàfora

Tertúlia sobre loteria

No abaixem la guàrdia