La solució Vidal-Quadras


Crisi de l'Alakrana. Presenciem un espectacle polític esperpèntic, al qual ja ens tenen acostumats. Malauradament. Els opinadors també s'hi apunten, oferint tot tipus de solucions, als oients, lectors i espectadors. De totes elles, la més mancada de compassió que he tingut ocasió de sentir ha sortit de la boca de l'inefable Alejo Vidal-Quadras.
Al programa del canal Intereconomía, El gato al agua, el polifacètic Alejo va sentenciar: lo que hay que hacer es bombardear y dejarlo todo liso como una tabla; verás que tranquilitos se quedan. Opinió que va ser subscrita per altres tertulians.

No cal dir que espero que el conflicte es resolgui de manera pacífica i els mariners tornin a casa, sans i estalvis, quan abans millor. Aclarit això, no em puc estar de dir que he trobat a faltar una anàlisi una mica més profunda sobre la presència de pirates a les aigües de Somàlia. Les organitzacions humanitàries fa temps que adverteixen que aquesta només és un símptoma dels greus problemes de sequera, malnutrició, malalties i violació de drets humans que assolen el país. Quan acabi el malson del segrest, algú pensarà en una solució a llarg termini?

Comentaris

Clidice ha dit…
sort que llegeixo algú que en parla del problema de fons Somalí. Ja estava dubtant si ho havia somniat. Gràcies. Al senyor Vidal Quadras l'haurien de tancar a la sentina d'un veler esclavista ben encadenat una temporadeta, a veure que deia quan en sortia. :(
No és mala idea, Clidice, segur que tornaria ben tranquil i deixaria d'intoxicar el personal amb les seves idees ultradretanes
Jaume C. i B. ha dit…
Vidal-Quadras, personatge sinistre conegut pels seus estirabots.
Clidice: Els avantpassats de l'Alejo de vaixells negrers en sabien molt, van amassar una enorme fortuna comerciant amb esclaus.
Gràcies per la informació, Jaume, és molt aclaridora...
Tinc molta curiositat per saber qui ven les armes als pirates de Somàlia, potser també hi ha familiars de Vidal-Quadras!
ivaxavi ha dit…
Gairebé totes les mostres de violència són conseqüència d'una mancança o defecte de tots nosaltres, allò que diem "la societat". Per als que formem part d'esta "societat del benestar", sempre ha sigut més fàcil comdemnar al "infractor" però deixar-ho tot com estava.
Davant la "violència de gènere", per exemle, tenim el mateix, comdemnem l'agressor però deixem de banda el problema d'arrel; esta violència és conseqüència d'una educació coixa que arrossegem molts i molts anys.

Amb la "lliberació" de l'avort, es resòl amb unes mesures molt "progres" però que deixen com estava la base del problema. amb la píndola "del dia desprès" el mateix...

No, no estic en contra d'alliberar el dispensament de dita píndola, ni en contra de que siga la dona (de 16 o de 50 anys)qui decideix si seguir un embaraç o no, ni molt menys de comdemnar les (cada vegada més "normals")agresions sexuals. No, serem molt "moderns", però el problema continuarà adosat a esta educació tan... (califiqueu-ho vosaltres mateix).

Mentrestant, haurem de continuar escoltant les barbaritats d'il·luminats com el señor Alejo.
Jaume C. i B. ha dit…
Clara: les activitats negreres dels avantpassats d'aquest "bon home" es realitaven en la costa occidental, i això dels pirates és a la zona oriental d'Àfrica.

No he tingut simpaties per l'Alejo mai però des del dia que va insultar una delegació de la Catalunya Nord encara li vaig agafar més tírria.

Entrades populars d'aquest blog

El Dragon Khan com a metàfora

Tertúlia sobre loteria

No abaixem la guàrdia