Temps de ventiladors


He inaugurat una modesta secció, a la barra lateral, que he anomenat Ventiladors. Es tracta d'uns quants blogs que parlen sobre corrupció, tant a Catalunya com a la resta de l'Estat, des de diferents perspectives que no comparteixo necessàriament. Espero anar-la ampliant en el decurs dels propers mesos.

El que em crida més l'atenció, és que s'hi troba informació que és vox populi i en la majoria de casos no apareix als mitjans rigorosos. Hi ha molts indrets on s'hi teixeixen trames que desprenen un tuf considerable i els ciutadans s'encarreguen de ventilar-les, sacrificant una mica del seu temps. Internet és un mal invent pels qui estaven acostumats a amagar la porqueria sota l'estora.

Què fan, mentrestant, els periodistes professionals? Per què no investiguen? On s'amaguen quan és l'hora d'informar?

Com bé sabeu, la funció d'un ventilador és escampar la brutícia ambiental, tot i que no canvia el clima aviciat de fons. Espero que aquesta fase vagi seguida d'una etapa de transformació més profunda; si no és així, em temo que la passarem molt magra.

Comentaris

Clidice ha dit…
Els periodistes "convencionals" no mosseguen mai la mà que els paga, i estan adscrits a la tendència política de cada medi. Ara bé, quan algú altre ha fet la feina bruta aleshores s'hi enganxen i en fan xixines. Però allò del periodisme d'investigació és una entelèquia. Una bona secció, l'aniré seguint :)
DABITIKO ha dit…
Hola Clara, et vull explicar una cosa!

Ahir vaig tornar de la meva visita a Barcelona en Ave i al darrera meu hi havia un periodista de no se quin diari de tirada nacional que parlava pel mòbil sobre la corrupció. Segons sembla aquest senyor viu a Madrid i aquest cap de setmana ha anat a Barcelona a investigar i cubrir la noticia de corrupció a Barcelona.

Durant la conversa que portava amb el seu interlocutor no parava de dir que havia flipat molt amb la merda que hi havia. No parava de dir que era una tragedia, dantesccc! no parava de repetir que no hi havia un pam de net i que estaven involucrats tots els partits polítics catalans... Deia que en un any veurien a antics presidents de la Generalitat de psc i ciu, declarant davant dels jutges i que sobretot la familia pujol estava molt empastifada! No parava de repetir.. en Jordi i l’Oriol Pujol cauran, i el pare es més dificil perque te moltes pantalles que el protegeixen..

Després va començar a parlar dels mitjans de comunicació catalans i deia que estan tapan el pastil...

Bé, crec que encara que aquest senyor segurament exagerava una mica per l’emoció del que ha descobert, però es segur que tindrem un any de noticies impactants...

Avui estic molt rabiòs perque costa tan guanyar 4 euros de merda en aquest país de fàstic. Tanta preparació per no ser valorat! Tan de temps sacrificat estudiant per després guanyar 900 euros i mentres tant els calers se’ls emporten polítics de dretes i d’esquerres! Es dificil acostumar-se a això!

David frustrat i rabiòs!
Clidice, els periodistes que ara s'erigeixen en defensors de la moral i de l'ordre miraven cap a una altra banda quan era hora de denunciar, ara n'hi ha molts que, com els polítics, han perdut tota credibilitat

David, el pitjor de tot és adonar-se que tota aquesta gent que fa negocis i mou milions i milions són uns autèntics totxos! Quina quantitat de projectes culturals i socials es podria tirar endavant amb aquesta fortuna! En aquest país el coneixement està completament maltractat i fins i tot perseguit. Les persones honrades i amb formació resulten un perill per a molts dels que remenen les cireres. Tot i així, jo no conec una altra manera de viure i no em penedeixo en cap moment d'haver estudiat.

Entrades populars d'aquest blog

El Dragon Khan com a metàfora

Tertúlia sobre loteria

No abaixem la guàrdia