Els (grans) artistes no estan bojos

Si mai veieu un intel·lectual fumar com una xemeneia, no penseu que és addicte al tabac. Necessita la nicotina per a concentrar-se. En el cas que us topeu amb un reconegut escriptor borratxo, no goseu pensar que és alcohòlic. Creieu que és un bohemi de la nit. Si fos el cas d'un director teatral que consumeix cocaïna, no insinueu que té problemes amb la droga; es tracta d'un bon vivant, que sap gaudir dels plaers terrenals. Si sabeu d'un actor que salta de llit en llit sense protecció, no digueu que és un temerari irresponsable sinó un don Joan encantador. Si descobriu un pintor famós assetjant una joveneta, mai se us passés pel cap que és un pervertit. Esteu davant d'un mestre en l'art de la seducció. En el cas d'un cantant d'èxit que munti l'espectacle en un lloc públic, no li retraieu que és un egòlatra insofrible perquè és excèntric i ens delecta amb la seva genialitat. Si coneixeu un músic que fereix cruelment tothom qui l'envolta, no l'acuseu de narcisista prepotent, doncs és un artista incomprès, de personalitat interessant i turmentada... I és que, quan es tracta de salut mental, en aquest món, encara hi ha categories!

Comentaris

Miquel Saumell ha dit…
Molt bé, Clara. Aquest post, un "10". Demostres tenir les idees molt clares i les saps explicar de manera que tothom les entengui. Et felicito!
Gràcies, Miquel, ets molt amable. El mateix es pot aplicar als teus escrits del Radar!
ivaxavi ha dit…
Pot ser és això el que fa "tant atractives" aquestes conductes; tots volem ser (pensem ser) uns artistes, músics, pintors, escritors, genis en definitiva,i aquesta és la manera més "ràpida" d'aparentar-ho. Malament està la nostra salut quan deixem que prevaleixca aquesta creença. I difícil rebutxar-la en l'època que vivim: la dels "Gran Hermano" "operación Triunfo" "Fama" "Illes desertes" i no sé quants etcéteres més...
Clidice ha dit…
Hola! un bon post, clar i concís. Ja ho dius tu, hi ha categories no?
Ivaxavi, Clidice, gràcies per les aportacions. Curiosament, davant dels mateixos comportaments perjudicials per a la salut, els etiquetem de "viciosos" o "glamurosos" en funció de qui els practiqui. Fins aviat!

Entrades populars d'aquest blog

El Dragon Khan com a metàfora

Tertúlia sobre loteria

No abaixem la guàrdia