Separacions tardanes


[Mercè Sampietro dóna vida a Mercè Riera]


A la sèrie de TV3 La Riera, Mercè Sampietro dóna vida a Mercè Riera, la matriarca d'un clan familiar que regenta un restaurant a la fictícia localitat de Sant Climent, ubicada al Maresme. La trama té com a punt de partida la separació del matrimoni format per Ignasi Guitart i Mercè Riera, una parella amb dècades de convivència a les espatlles, un projecte empresarial i quatre fills en comú. El pare és qui deicideix posar punt i final a la relació i s'instal·la a Madrid, on hi tenen un altre restaurant (desconec si també hi ha una dona que l'espera, potser algú ho pot aclarir).

El procés de separació, fins on he vist, està prou ben resolt. En un principi, la Mercè reacciona negant la realitat i alimenta fantasies de retorn. Després es deprimeix, en constatar l'evidència de la ruptura i beu alcohol per apaivagar el malestar (davant la sorpresa de tothom). Actualment, emergeixen els sentiments d'enuig que, segurament, culminaran en una actitud d'acceptació. Més endavant, potser tindrà lloc una etapa de renaixement, carregada de noves il·lusions.

Com que es tracta d'un serial, és normal que les esmentades etapes es presentin de manera ràpida, encara que el procés de dol per una ruptura d'aquestes característiques no és, per a res, una cosa fugaç. He observat aquesta dolorosa evolució en diverses dones que s'han sentit abandonades pel marit, després de molts anys de convivència i esforços -encara no he vist cap home, tot arribarà-. Per norma general, la parella ja havia experimentat entrebancs importants en la vida conjunta. El marit pròfug ha conegut una dona més jove, que desperta fantasies de llibertat i somnis d'eterna joventut. Quan passa el temps i la nova relació es consolida, però, és possible que l'exmarit baixi dels núvols i s'adoni de tot el que ha perdut pel camí, tal com com passa en la nova comèdia protagonitzada per Meryl Streep; llavors pot intentar un retorn al passat que... no és tan fàcil.

Comentaris

Anònim ha dit…
Sobre el tema de la dona, la Mercè va anar a Madird i el va veure amb una parlant. Ell, en un primer moment, va negar que fos la seva parella. Al final, li acaba dient que sí, però sembla que li diu amb la finalitat que ella marxi.
Gràcies per l'apunt, no he vist tots els capítols, haurem d'esperar a veure quin ha estat el detonant d'aquesta ruptura...
Anònim ha dit…
VOLS DIR QUE EL PROBLEMA ES UN ALTRE DONA?.
PER CERT LA MERCE ES UNA DONA "DIFICIL DE NASOS"....
JUGANT AMB BCN.
A mi no em sembla que la Mercè sigui difícil, més aviat penso que és una dona amb personalitat pròpia que no li agrada que dirigeixin la seva vida...
sànset i utnoa ha dit…
Utnoa ja ho comentarà de forma més extensa. Jo no segueixo massa la sèrie.

Ben cert és, però, que s'encasellen sempre d'una forma massa semblant aquest tipus de qüestions.

*Sànset*
Potser hi ha mica de tendència a caure en el tòpic però la veritat és que a la vida quotidiana (almenys per la meva experiència) quan el marit deixa la relació després de vint o trenta anys de matrimoni és perquè ha començat una altra relació amb una dona més jove. També hi ha dones que posen punt i final al matrimoni després de molt de temps però acostuma a ser per altres motius. Tot i això, és cert que no es poden fer generalitzacions, hi tants casos com parelles.
Marta ha dit…
M'encanta aquesta actriu, és boníssima! I la sèrie enganxa molt :-)

Entrades populars d'aquest blog

El Dragon Khan com a metàfora

Tertúlia sobre loteria

No abaixem la guàrdia