Tòxic punt de vista




Tinc el costum de consultar la secció de salut a la premsa. En ocasions, em poso les mans al cap de fins a quin punt es pot desinformar la ciutadania, tot oferint una visió extremadament esbiaixada de la realitat. En aquest article, es parla de la suposada capacitat de l'alcohol per a contribuir a la longevitat. Està basat en un sol estudi de la Universitat de Texas. Atenció, s'hi fan afirmacions com aquesta:

«Las personas que no consumen nada de alcohol se mostraron significativamente más propensas a tener otros problemas como obesidad, consumo de tabaco o trastornos depresivos [...] Los abstemios de la muestra tenían un estatus socioeconómico significativamente más bajo que los bebedores moderados, demostraron menos actividad física, tener menos amigos y ser solteros en mayor proporción»


Amb la quantitat de falses creences que circulen al voltant del presumpte potencial terapèutic de la beguda, només ens falta redundar en la tronada cultura alcohòlica que tants perjudicis origina a la societat. Els abstemis són xacrosos, avorrits, poc esportistes, guanyen menys diners i no lliguen. És clar. Si es pretén vincular el consum moderat amb la salut que es faci de manera adequada i sense insinuacions ridícules. Que s'esmentin més estudis i el debat científic actual al voltant del tema. Al mateix temps, que adverteixin millor dels efectes de l'abús i la dependència o que recordin amb deteniment els casos en els quals el consum moderat també pot resultar contraproduent. Menys mal que tenen el detall de desaconsellar els abstemis que consumeixin acohol per millorar la seva desgraciada existència. Francament, hi ha un periodisme que es pot qualificar obertament de tòxic. I és un escull per a la sanitat.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El Dragon Khan com a metàfora

Tertúlia sobre loteria

No abaixem la guàrdia