Solidaritat ciutadana


L'Avui informa que la crisi econòmica ha revifat les donacions modestes a les ONG socials. Un cop més, es constata que hi ha moltes persones anònimes que donen la cara en moments d'adversitat i assumeixen un compromís ferm amb l'entorn. El rotatiu es fa ressò que el nombre de donants ha augmentat, encara que ofereixin petites quantitats econòmiques, mentre que les empreses han retallat les seves aportacions.

No és la primera vegada que parlem de les conseqüències positives que té la crisi, entre les quals hi trobem l'augment de la solidaritat. Malgrat l'indiscutible valor del suport mutu, convé aturar-se una estona i reflexionar. És qüestionable l'actuació de les ONG socials? Moltes d'elles es queixen que no reben suficient ajuda de l'administració local, que els recursos públics es malbaraten o que els Serveis Socials els traspassen bona part de competències. ¿No caldria fer alguna cosa més que sobreviure de la caritat dels ciutadans (que ja la passem prou magra)?

Comentaris

Clidice ha dit…
És un símptoma de què no estem tan malament quan veus que els pobres, com sempre, són els més solidaris entre ells. Encara no hem perdut tota la humanitat.
Si que reconforta però no ens podem quedar només amb això. Els nostres impostos haurien de servir per generar polítiques socials més eficaces que ens evitessin arribar a aquests extrems... a mi no em serveix que la crisi serveixi d'excusa per a tot.

Entrades populars d'aquest blog

El Dragon Khan com a metàfora

Tertúlia sobre loteria

No abaixem la guàrdia