Inquisidors a la TDT


Els continguts del portal sexejoves. gentcat.cat, van desfermar l'ira d'un tertulià del canal Intereconomía


Val la pena mirar el vídeo del programa El gato al agua, per analitzar fredament el discurs del tertulià Eduardo García Serrano, contra el qual la Generalitat emprendrà accions legals, després d'haver insultat la consellera de Salut, Marina Geli. No és la primera vegada que l'esmentat col·laborador del grup Intereconomía, es mostra violent verbalment en les seves intervencions. En altres ocasions, m'ha cridat l'atenció el seu to marcadament hostil i el grau de complicitat del qual gaudeix entre els companys de taula. És habitual, per altra banda, que García Serrano s'emporti el gato al agua, al final del programa. Em pregunto si realment ho decideixen els espectadors, perquè diria ben poc a favor seu. M'inclino a sospitar que l'elecció del premiat és una autèntica martingala, orquestrada per la pròpia cadena.

Durant la polèmica intervenció, el tertulià no fa propostes pedagògiques, ni cap anàlisi concreta dels continguts del web, que desfermen la seva ira ultraconservadora. Com ha expressat la mateixa consellera, la discrepància ideològica no seria cap inconvenient; però García Serrano es limita a proferir tota mena de barbaritats, sense cap base racional. Al marge dels inadmissibles insults, compara l'educació sexual proposada online per la Generalitat, a la tolerada pederàstia de l'Imperi Romà i critica que es prohibeixi fumar, mentre s'ensenya els adolescents a menéarsela. El quadre verbal que dibuixa, representa un escenari proper a Sodoma i Gomorra. Afortunadament, el tenim a ell, sentinella de la moral occidental, disposat a posar fi a tota aquesta disbauxa.

Sempre he desconfiat d'aquesta mena d'analistes, autèntics inquisidors del Segle XXI -manllevo l'expressió de Mariano Rajoy, amb el seu permís-. En ocasions, es fa difícil no pensar en un retrocés important dels valors democràtics, per més TDT que ens vulguin vendre...


Comentaris

Clidice ha dit…
però vols dir que s'ho mira gaire gent això? a casa, ni els més "patricierus" miren Intereconomia.
Desafortunadament, els índexs d'audiència de la cadena no concorden amb les vostres preferències... també hi ha VEO7, un altre niu de pal·ladins de la democràcia, aquests mitjans fan forat, encara que no els segueixi la majoria... En qualsevol cas, determinats continguts són inadmissibles en una democràcia.
Anònim ha dit…
El més trist d'això és que encara hi haurà molts que li riuran les gràcies. Els insults són fora de lloc i no tenen cap mena de sentit. I de ben segur que no el treuran pas de tertulià. És la mostra perfecta del que pensen tots els que apareixen a aquesta pena de programa.
Albert, he llegit bastants comentaris a internet (en mitjans catalans) a favor d'aquest personatge. Jo no sóc cap fan de la consellera Geli, en aquest blog l'he criticada més d'una vegada, però em sembla completament injustificada aquesta agressivitat... si aquest és el reflex del partit més important de l'oposició, anem ben arreglats!
Alfons Claver ha dit…
Segueixes Intereconomia? Ja et planyo.
M'interessa la influència dels mitjans, per criticar un programa és necessari seguir-lo mínimament, encara que sigui sense ganes..

Entrades populars d'aquest blog

El Dragon Khan com a metàfora

Tertúlia sobre loteria

No abaixem la guàrdia