Conspiranoia


Amb la finalitat de promocionar el seu darrer llibre, Conspiración Octopus, el controvertit escriptor de bestsellers Daniel Estulin es troba realitzant la seva tournée particular per diversos mitjans de comunicació. Si cliqueu aquí, escoltareu algunes de les seves sorprenents declaracions sobre la suposada elit multimilionària que governa l'economia mundial, de manera absolutament cruel i despietada. La seva novel·la, perquè us en feu una idea, pot recordar pel·lícules com El Jardinero fiel o El señor de la guerra, que expliquen en format de ficció alguns dels inhumans procediments de les grans fortunes mundials. Altres teories conspiratives, ben conegudes, pretenen trobar una explicació als atemptats de l'11-S, a la misteriosa mort de Marilyn o a aquest club d'Illuminati que presumptament regeix el món.

Segons Estulin, la informació que apareix en els mitjans és només un joc de miralls, que oculta l'autèntica realitat. Malgrat que el seu darrer llibre és una novel·la, assegura que els fets que s'hi relaten són absolutament verídics i que no ha pogut publicar-los en format de no ficció perquè, d'altra manera, seria home mort.

No és cap secret que els mitjans amaguen un volum important d'informació al ciutadà. Ara bé, si és cert tot el que relata Estulin, com és possible que li permetin anunciar-ho als quatre vents? Com s'explica que fins i tot li hagin proposat fer-ne una pel·lícula? Potser el fet d'exposar-ho públicament, com en aquell conte de Poe, és la millor manera d'amagar l'esgarrifosa veritat? Sabrem separar, algun dia, la informació veraç de la conspiranoia? Se sabrà tot, en definitiva, tal i com ens ha promès Xavier Bosch?

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El Dragon Khan com a metàfora

Tertúlia sobre loteria

No abaixem la guàrdia