La teoria del rei


Estigueu tranquils, que no us parlaré de nòduls reials, ni de certes operacions, quirúrgiques i d'imatge, que es practiquen darrerament a la Ciutat Comtal.

El títol del missatge, respon a la singular teoria que sosté un veí del meu poble -evito citar el nom, per prevenir mirades fulminants-, segons la qual, el problema principal dels palafrugellencs és que tots plegats portem un rei a dins. Fins el dia que aquest rei no caigui, explica, el poble no superarà les seves dificultats. Parla d'una espècie de monarquia interna, que impedeix cedir en moments conflictius, tenir visió de col·lectivitat o emprendre projectes en comú, perquè l'ego desfermat d'algun de nosaltres, en un moment o altre, s'ho emporta tot per davant. Tenint en compte aquest plantejament, ¿caldria proclamar una república interior, per poder superar els entrebancs?
Per si de cas, fa dies que escolto l'Himne de Riego, no fos cas que es produís algun canvi inesperat, que m'agafés desprevinguda...

Comentaris

Lluís Bosch ha dit…
Això de la "República anterior" ja ho deien els republicans dels anys 30, és curiós (ho deien amb unes altres paraules, però deien el mateix. Completament necessar, perquè les formes externes sempre es corresponen formes internes.
I felicitats per posar l'himne de Riego. Al Riell també l'anem posant de tant en tant, per anar fent boca.

Entrades populars d'aquest blog

El Dragon Khan com a metàfora

Tertúlia sobre loteria

No abaixem la guàrdia