Jornada blanca


No em refereixo a la victòria merengue ni a la derrota blaugrana sinó a la misteriosa desaparició de la informació que vàrem patir ahir, arreu del país. Un blackout mediàtic que, malauradament, no va provocar cap alarma entre la població. No varen pas brotar les protestes, com bolets, davant de l’aclaparadora manca de subministrament. La retallada va ser extraordinària i la indiferència, absoluta. Es va fer la foscor i ningú no va treure les espelmes. Tal vegada ens és igual, una cosa que l'altra.

Qui sap si algun presentador de telenotícies, siguem positius, davant d’aquest tsunami futbolístic, va sentir ni tan sols una lleugera inquietud respecte la utilitat de la carrera que devia cursar a la Universitat. Potser algun locutor, tinguem fe, va experimentar un incipient neguit existencial, quan vomitava banalitats sense parar. Fins i tot alguna ànima sensible devia plorar, quan tot va desparèixer sota l’onada. L'arrasament fou terrible. Només varen quedar històries de la vora del foc. Contes sobre un entrenador noble i un portuguès malvat; una diva enamorada del seu guerrer; un duel de titans amb resultat inesperat. Petons de pel·lícula i un jugador tan maldestre, que ha superat la seva pròpia paròdia. Una final perduda, una promesa de venjança. Vindran més jornades blanques. Cada cop més inquietants i més blanques.


Comentaris

Miquel Saumell ha dit…
Clara,
Des de la meva més absoluta indiferència pel Barça i pel futbol en general, deixa’m dir-li a una perica reconeguda com tu que comparteixo plenament el teu comentari.
Miquel, la veritat és que sóc una perica ben satisfeta de ser-ho a qui també li agraden els partits Barça-Madrid. Això no treu que estic absolutament en contra d'aquesta presència massiva del futbol a tots els mitjans. Em sembla antidemocràtic i molt preocupant. És francament alienant, tot plegat! Què s'hi deu amagar a sota de tanta pilota?
per ha dit…
be, jo no seria tant visceral ...potser perquè m'agrada el futbol del barça ?, segurament hi deu influir, si ... però el davasall d'informació habitual tampoc explica moltes coses que succeixen al nostre voltant i no m'he sentit espec ialment afectat per no poguer-ne fruir
Potser caldria fer un exercici més objectiu i valorar el temps que els informatius dediquen al futbol o altres matèries poc transcendents i comparar-lo amb el que utilitzen per abordar les notícies relatives a l'economia, les mesures per combatre corrupció, la venda d'armes, la fam al món, el frau fiscal, els problemes del sistema educatiu... al meu entendre, problemes de gran importància dins la nostra societat.

Entrades populars d'aquest blog

El Dragon Khan com a metàfora

Tertúlia sobre loteria

No abaixem la guàrdia