Mina de bauxita


El terrible incendi dels Ports i les seves tràgiques conseqüències ens deixen capítols més desconcertants cada dia que passa. Pels qui no seguiu el succés, us en recordo un dels darrers episodis: Medi Ambient ha autoritzat una mina de bauxita dins de la zona cremada, protegida pel PEIN i Xarxa Natura 2000.

És inevitable formular-se les pitjors preguntes possibles. ¿Per quin motiu un grup que es defineix com a ecologista autoritza un projecte d'aquestes característiques? ¿Quins interessos s'amaguen darrere l'obstinada ocultació d'informació sobre les causes de l'incendi, per part de la branca verda del tripartit? I el més esborronador: el foc al bosc...era un encàrrec?

Al meu parer, aquest afer situa el cas Palau o el Pretòria a l'alçada d'un inofensiu joc de criatures, cinc vides humanes es van volatilitzar entre les cendres i els principals responsables van mirar cap a una altra banda, mentre silenciaven les veus discrepants. A Horta de Sant Joan, no hi ha mitges tintes que valguin. S'ha d'arribar fins al final, depurar responsabilitats, costi el que costi. Que es faci justícia, ni que sigui per una vegada.

Comentaris

no estic segur, en l'enrenou d'informacions i contrainformacions de l'incendi i les seves conseqüències, però em sembla van dir que aquesta notícia no era certa. No ho sé! ja no em crec ningú, ni a uns ni a altres.
La informació va sortir publicada a La Vanguardia i em va sorprendre bastant, la veritat és que no ha tingut gaire ressò. Com bé dius, ja no saps massa bé on has de dipositar la confiança, s'han dit tantes mentides!

Entrades populars d'aquest blog

El Dragon Khan com a metàfora

Tertúlia sobre loteria

No abaixem la guàrdia