Illes Caiman


Patxi López no ha començat amb gaire bon peu la seva singladura com a lehendakari. El nou Govern ha hagut de clausurar el web http://www.gobiernodecambioeneuskadi.org , arrel d'una denúncia pública del PNB per la seva il·legalitat. La pàgina tenia el servidor a les Illes Caiman, reconegut paradís fiscal i el suport informàtic era assistit per una empresa de Dinamarca. El PNB entén que la contractació infringeix la normativa basca pel que fa a la regulació de la imatge de les administracions públiques o la presència d'Euskadi a Internet, recollit en 3 decrets. Segons López, aquest web, que només ha tingut 24h de vida, tenia per finalitat obrir el Govern a la ciutadania. L'antiga pàgina, gestionada per Euskaltel després d'un concurs públic, duia per nom Euskadi.net. El portaveu del PNB a la cambra basca, Joseba Egibar, va denunciar la substitució d'un nom institucional pel d'un eslògan polític, en clara al·lusió a la campanya dels socialistes. Poques hores després, el Govern basc desactivava el web del canvi i emetia un comunicat aclarint que la pàgina en qüestió no era l'oficial i que, per tant, no es financiaria amb fons públics ni pretenia substituir http://www.euskadi.net/.
Després dels controvertits comicis a Euskadi, sembla que a Patxi López no li ho posaran gens fàcil. Que l'oposició examini amb lupa el treball d'un Govern, es miri com es miri, no és una mala notícia per a la democràcia. El nacionalisme basc i l'espanyol, de ben segur, establiran una interessant dialèctica. No puc deixar de preguntar-me com haurien reaccionat els polítics a Catalunya davant d'un fet semblant. En la resposta, potser hi trobaríem una de les principals diferències entre bascos i catalans...

Comentaris

Miquel Saumell ha dit…
Clara,
Quatre dies més i potser rebatejaran aquell territori com las provincias vascongadas. Crec que al darrere d'aquests moviments hi ha sempre la mà menys visible del PP, que no governa formalment però és qui mana, com no podria ser d’altra manera.
Hi ha un intent clar d'espanyolitzar-ho tot, però no crec se'n surtin tan fàcilment.A Catalunya els polítics són molt laxos però als bascos els veig més coherents i ferms en les decisions que prenen. Potser és ingenuïtat per part meva però no li veig gaire futur a aquest pacte PP-PSOE, està massa allunyat del sentiment de la majoria. Gràcies per opinar i fins aviat!
DABITIKO ha dit…
Hola Clara,

Mira que va passar ahir! 63 detinguts! algo està passant!

http://www.avui.cat/cat/avui-tv.php?video=38
sànset i utnoa ha dit…
Els pactes que es fan "en contra de" no tenen massa possibilitat d'exit. A Euzkadi s'haurà d'anar amb molt de compte per no provocarnous banys de sang, no només per la qüestió del terrorisme, sinó en manifestacions, contramanifestacions...
Personalment, em sabria molt greu que la inestabilitat -encara més- impliqués contrapartides pitjors.

Salut!

*Sànset*
David, gràcies pel vídeo, hi ha un malestar social molt gran que es canalitza a través del futbol. S'hauria de pensar molt seriosament què cal fer i no penso que es tracti només de decidir on s'han d'ubicar les celebracions!
Sanset i utnoa, benvinguts i gràcies per participar. Aquest pacte PSE-PP no és precisament el més adient per construir la pau a Esuskadi. Modestament, crec que el pacte PNB-PSE hauria estat més adequat però, és clar, això no feia Patxi López lehendakari...fina aviat!

Entrades populars d'aquest blog

El Dragon Khan com a metàfora

Tertúlia sobre loteria

No abaixem la guàrdia