Lliures de fum


El passat mes de febrer sabíem que el tabac provoca mil morts anuals entre els treballadors del sector hostaler. Per altra banda, tenim coneixement que la prohibició del tabac en bars reduirà a la meitat el càncer de pulmó, entre d'altres beneficis per a la salut. Com bé sabeu, gràcies a l'enduriment de la llei antitabac, no es permetrà fumar en espais públics tancats, locals d'oci i restaurants, a partir del 2010.

M'ha sorprès la reacció adversa que ha provocat la notícia entre bastants opinadors, tertulians i altres membres de la fira mediàtica. Addueixen la retallada de llibertat o les presumptes pèrdues econòmiques. N'hi ha, com el senyor Sala i Martín, que fins i tot qüestionen que el fum del tabac sigui perniciós per als fumadors passius. No cal que us digui que a mi em sembla una novetat fantàstica i que també seria partidària de limitar el tabac en determinats espais oberts -com m'han marejat i fet tossir les cigarretes i els puros al futbol!-. Sóc de les que no puc entendre que la llibertat d'alguns comenci on acaba la dels altres.
Probablement, el Govern podria haver fet les coses de diferent manera i aplicar directament les mesures actuals, sense marejar tant la perdiu però això no treu els avantatges que obtindrem a partir d'ara, tant fumadors com no fumadors. Gaudirem d'espais més nets, lliures de fum. Personalment, ho celebro.

Comentaris

Clidice ha dit…
i jo ho aplaudeixo, com a al·lèrgica al fum del tabac. Haurien d'haver estat més taxatius, a Itàlia no es pot fumar enlloc i no veig que en parlin massa, i mira que en són de poc disciplinats allí. Aquí sempre hem de ser més papistes que el papa.
Miquel Saumell ha dit…
Sóc exfumador, i potser això em fa ser poc neutral, si és que el terme neutral es pot aplicar en aquest cas. Els que de tant en tant anem a prendre la fresca a l’estranger i veiem com han resolt aquest tema en els països més endreçats que el nostre, no tenim cap dubte que la única solució és la prohibició total i absoluta de fumar en qualsevol lloc tancat. Els que són fumadors i no ho puguin o vulguin deixar que surtin a fumar al carrer, i quan sigui l’hora de plegar que es quedin una estona més per recuperar el temps dedicat a fumar. I tot el que no sigui això és una clara discriminació en contra del no-fumador.

Entrades populars d'aquest blog

El Dragon Khan com a metàfora

Tertúlia sobre loteria

No abaixem la guàrdia