Judici a Núria Pòrtulas


Avui se celebra el judici a Núria Pòrtulas, la jove de 28 anys de Sarrià de Ter que va ser detinguda el 2007 i acusada de suposada col·laboració amb banda armada. Els Mossos d'Esquadra van trobar una llibreta manuscrita en el seu cotxe on hi figurava la paraula terrorisme. Al mateix temps, mantenia contacte amb una associació italiana de tipus anarquista. El seu advocat, Benet Salellas, afirma que l'acusació es sosté en sospites i hipòtesis poc fundades. L'Assamblea de suport a la Núria, que ha organitzat diversos actes a Girona, va convocar una manifestació aquest dissabte a la ciutat, que va començar a davant la seu de ICV i va acabar amb un sopar solidari a la plaça Ovidi Montllor. En el recorregut es repartien octavetes, on s'hi llegia el següent manifest:

El 7 de febrer de 2009, ha fet 2 anys que la Núria Pòrtulas va ser detinguda a Girona sota la llei antiterrorista, per un procés iniciat pels Mossos d'Esquadra (amb la complicitat política de Joan Saura i Joan Boada, del Departament d'Interior català) i empresonada durant 4 mesos a la presó de Soto del Real (Madrid), d'on en va sortir en llibertat sota fiança. Actualment s'ha de presentar un cop per setmana i no port traspassar les fronteres estatals.

L'acusació del fiscal, és de col·laboració amb banda armada i demana 5 anys de presó, 6.500€ de multa i 15 anys d'inhabilitació absoluta. La data del judici està prevista pel dilluns 13 de juliol de 2009 a l'Audiència Nacional, a Madrid.

Som conscients que la detenció i empresonament de la Núria no va ser una equivocació. La repressió de les persones i moviments combatius (i especialment de les persones que són solidàries amb els presos i preses) no és un error, sinó una estratègia del poder per tal de criminalitzar-nos. Des de fa anys, els moviments socials som objecte de detencions arbitràries, identificacions, multes i empresonaments.

Cal la solidaritat amb els atacs cap als engranatges d'un sistema que en nom del benefici econòmic i del poder explota, humilia, tanca, tortura. Per aquest fet no ens podem oblidar de l'Amadeu, en Franki, en Joaquim, l'Omar o en Toni i tants altres represaliats. Sambem que és la responsta d'un sistema que utilitza la repressió de forma continuada contra aquelles persones que s'hi enfronten.

Cal actuar per l'abolició de la llei antiterrorista i l'Audiència Nacional; per la desaparició del FIES (Fitxer d'Interns d'Especial Seguiment), l'aïllament i la incomunicació que suposen les presons; per desenmmascarar aquesta pau que es basa fonamentalment en l'autoritarisme, l'explotació i el domini; perquè en definitiva, encara ens queden moltes (massa) raons per continuar lluitant.

Per això des de l'Assamblea de Suport a la Núria Pòrtulas seguirem treballant per l'absolució de la Núria i la seva llibertat real i sense restriccions, la fi de la criminalització de les persones i moviments combatius i concretament de la solidaritat amb les persones preses, i la fi de la impunitat de la que gaudeixen els poders polític, policial i judicial.

Comentaris

Miquel Saumell ha dit…
Clara,
He seguit el lamentable episodi de la detenció i empresonament de la Núria Pòrtulas a qui, per cert, no conec de res però em solidaritzo amb ella. També vaig arribar a la mateixa conclusió: aquest assumpte està contaminat per la política des del primer dia, és a dir, tot fa sospitar que la policia anava a per ella, i se suposa que seguint les directrius de la cúpula del departament d’Interior, i tot plegat combinat amb la complicitat del sistema judicial. No sé com acabarà tot això però amb aquesta noia van aplicar un guió similar al que s'aplica a Cuba i altres “democràcies” amb els dissidents. Potser és per això que a Saura i companyia els agrada tant el sistema dels germans Castro. Tot plegat, molt vergonyós.
Moltes gràcies per la teva aportació, Miquel. A la Núria se l'ha detingut amb proves irrisòries i no s'ha tingut en compte per a res la pressumpció d'innocència, deu haver passat un bon calvari la pobra, sort que hi ha molts amics, familiars i ciutadans que li han donat suport i s'han mobilitzat. Encara no sé com s'ha resolt el judici, espero de tot cor que l'hagin absolt.
Una cosa prou semblant va passar amb la reacció judicial que hi va haver arrel de la crema de les fotos dels reis. La desproporció policial que es va viure pels carrers de Girona en algunes manifestacions (totalment pacífiques i democràtiques) feina feredat. Vergonyós, com tu dius.

Entrades populars d'aquest blog

El Dragon Khan com a metàfora

Tertúlia sobre loteria

No abaixem la guàrdia