No caguis gaire, tió...

Durant aquests dies, ja són uns quants els pacients que, a la consulta, m'han comentat que no estan massa satisfets amb el comportament dels seus fills. El rendiment acadèmic és baix, la conducta a casa no és bona o desobeeixen els professors. Els pares i mares, senten que els infants o adolescents no entenen el valor de l'esforç. En conseqüència, molts d'ells han decidit que el tió serà més garrepa aquest any. Els seu esfínter no deixarà anar tants regals com en anteriors ocasions. Com a molt, els cagarà material escolar o roba que necessitin... i para de comptar! És una manera d'ensenyar que les coses s'han de guanyar i que si no es fan certs sacrificis i renúncies, no hi ha res que plogui del cel. Crec que, en temps de crisi, aquest és un valor que hem de recuperar més que mai. El nivell de "generositat" del tió o dels reis és una bona manera de començar...

Comentaris

Anònim ha dit…
Crec que va ser una bona idea aixó. :) Em dona por de veure cuants regals rep el nostre nebod. No te espai a casa seva, ni a la dels avis per les totes seves joguines. Els avis li malcrien totalment. Crec que no está bé perque no apren el valor de les coses, exactament com dius tu.

Pero a la societat consumista com la nostra, no sé com un pot criar els seus fills sense donar el mateix que tinguin els amics y que no se sentin que els priven algo.
Si, la veritat és que a tots plegats ens costa bastant adonar-nos que l'excés de regals és una equivocació educativa, sobretot quan els nens es porten malament. Hi ha adolescents que fan autèntiques calamitats i el dia de reis es troben amb la moto a la porta...gràcies per la teva aportació!

Entrades populars d'aquest blog

El Dragon Khan com a metàfora

Tertúlia sobre loteria

No abaixem la guàrdia