Al llit, borratxos

Els adults ens fem un fart de donar la tabarra als adolescents. Que vigilin amb l'alcohol i les altres drogues. El dia 1 de desembre es va celebrar el Dia Mundial de la lluita contra la Sida i un col·lega em recordava que el consum de substàncies fa pujar de manera alarmant l'augment de les conductes sexuals de risc entre els joves. Si són consumidors, deia, és més probable que no utilitzin el preservatiu i que siguin més promiscus. Es tracta d'una opinió ben fonamentada perquè hi ha diversos estudis que ho corroboren.
Us proposo un exercici. Situeu-vos mentalment en la vostra adolescència i mireu de recordar algun comportament de risc. Segur que en trobareu uns quants. La veritat és que, en recuperar aquests records, sovint ens fem creus de com n'érem de temeraris. De fet, l'adolescència és una etapa que comporta certa dosi de transgressió. A vegades resulta difícil distingir si ens trobem davant d'actituds pròpies de l'edat, per les quals és necessari passar, o bé de formes patològiques de funcionar.
Confesso que ja fa temps que he abandonat el ritme frenètic de la nit. Però conec un munt d'eterns adolescents que segueixen amb la mateixa dinàmica nocturna de sexe, drogues i rock and roll. Tot el cap de setmana. N'hi ha que fins i tot passen de la quarentena. No ho sé. Potser s'ho haurien de fer mirar...

Comentaris

Garbí24 ha dit…
Potser perque recordo la meva adolescencia , ara soc mes pesat a l'hora de aconsellar els fills , però crec que el caracter de cada un ,inclús amb setze anys, ja fa que n'hi hagi de mes temeraris i menys .Recordo que a aquella edat m'habia fet enrere d'algunes coses , per que veia el risc .
Tots hem fet coses que ara ens fa por que facin els nostres fills , suposo que estem passant per el que varen passar els nostres pares i això vol dir que la vida continua el seu cami.
És complicat posar límits als adolescents, per un costat saps que han d'experimentar, caure i tornar-se aixecar però per altra part no vols que prenguin mal...
Anònim ha dit…
Estic d'acord que l'adolescència potser és l'etapa més perillosa per caure en tot aquest món de: drogues, embarassos no desitjats, deixar estudis etc. Però ja se sap, l'adolescència és així?
Però i la gent de 28,30,35,40 anys que surten sovint i fan us de la droga fins hi tot tinguent fills???? n'hi ha molta d'aquesta gent.. i no només gent amb poca cultura sinó gent que si anem a buscar la seva classe social seria mitjana-alta.... Penso que tot el món del materialisme, la moda, la festa, la nit, porta també a cert tipus de gent a gaudir de la droga. Una droga que si la prens ets més "fashion" pel que es veu....
Després hi ha els que passen els anys, tenen fills, parella i continuen la vida de solters igual.... perdoneu però això no pot anar bé de cap manera. Això no és modernitat! hi ha coses que els nostres avis les sabien fer millors!
Com bé dius, el gran problema és quan hi ha fills pel mig, que no tenen cap culpa de la irresponsabilitat dels pares i a vegades viuen situacions que no els toquen per a res a la seva edat. Ningú ha dit que tenir fills fos obligatori, si es vol viure tota la vida de festa molt bé però sense amargar la vida als altres...gràcies per les teves aportacions!

Entrades populars d'aquest blog

El Dragon Khan com a metàfora

Tertúlia sobre loteria

No abaixem la guàrdia