La duquessa d'Alba i la "global revolution"


L'humorista Ferreres ironitza lúcidament sobre la polèmica del PER a Andalusia. Que dejenen paz a los pobres jornaleros -demana la duquessa-, más vale tenerlos en el bar tomando cañas a que invadan mis fincas pidiendo la reforma agraria



Segons l'activista canadenca Naomi Klein, la crisi que vivim actualment és fonamentalment un problema de distribució de recursos. Els indignats de Wall Street proclamen que formen part del 99% de ciutadans asfixiats, confrontats a un explotador 1% de milionaris, el qual ha acumulat fraudulentament una fortuna indecent i no té cap intenció de controlar el seu insaciable afany devorador. És sobrer recordar novament la interminable tirallonga d'abusos, associada a les grans corporacions. Un dels principals èxits de la global revolution és que els problemes que pateixen els oprimits d'una banda del planeta, s'assembla extraordinàriament als que vivim els ciutadans de l'altra punta. El dia d'avui de ben segur que quedarà marcat al calendari, com una gesta èpica dels moviments socials.

Recentment, hem tingut una bona mostra de l'esmentada desigualtat, arran de l'encesa polèmica sobre les ajudes del PER a Andalusia. Com bé sabeu, l'aspirant a ministre ha criticat la passivitat dels agricultors andalusos, que suposadament perden el temps al bar, mentre s'emplenen les butxaques amb les subvencions. Per la seva banda, la nova fornada republicana ha rematat amb la dubtosa administració de les ajudes, concedides a la Casa de Alba. Em sembla realment saludable que l'opacitat i el secretisme econòmics, vinculats a l'aristocràcia, es trenqui d'una vegada per totes i es comenci a parlar clar. El progama d'Antena 3 Equipo de investigación va emetre ahir a la nit un interessant reportatge sobre la seva herència. Us recomano vivament que cliqueu l'enllaç i us assebenteu dels incomptables abusos de doña Cayetana i la seva família. És probable que, quan acabeu de mirar el vídeo, us entrin unes ganes irrefrenables de sortir al carrer a fer la revolució. Avisats esteu.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El Dragon Khan com a metàfora

Tertúlia sobre loteria

No abaixem la guàrdia