Solidaritat de portada


Gisele Bündchen va ser criticada pel seu look militar a la revista Vogue Korea





¿És compatible lluitar contra la desforestació a l'Amazònia i treballar per una revista de moda, en una dictadura militar?




¿És coherent desplegar multitud de projectes solidaris i, al mateix temps, evitar pagar impostos?




¿És comprensible impulsar una fundació d'ajuda als més desafavorits i plagiar sense contemplacions la cançó del Mundial?



Podríem posar molts altres exemples perquè la solidaritat de portada està de moda i resulta rentable. Al Gore predicava per la salvació del medi ambient i utilitzava avions privats en els seus desplaçaments; Angelina Jolie ha fet compatibles pel·lícules altament violentes amb el seu compromís amb Unicef...
Malgrat que parlem de projectes respectables, sorgeixen més interrogants. Aquestes megaestrelles, afavoreixen realment les causes nobles amb les quals s'identifiquen? Quin impacte causa la seva presència en l'entorn on treballen? Es preocupen de debò per transformar la societat o només pretenen engrandir la seva imatge i compte corrent? Haurien de posar en sintonia els valors de la seva feina amb les tasques humanitàries que desenvolupen?


Comentaris

Clidice ha dit…
Fas unes preguntes molt importants. Sempre he pensat que l'únic que fan és banalitzar tot allò que toquen. Anys ha, alguna organització humanitària va començar a recaptar l'atenció d'alguna estrella de Hollywood per arribar a més persones. A l'estil dels "ambaixadors de la Unicef", com l'Audrey Hepburn. Ara, aquesta simbiosi s'ha pervertit fins el punt que tota estrella o aspirant ja "surt de casa amb l'ong posada". Ja ho veus com funcionem, tot cal cremar-ho i que perdi significat. Hi ha alguna cosa molt profunda i molt destructiva en tot el nostre sistema, en la necessitat que tenim d'"avançar", com si fos impossible fer res més que cremar etapes. Això de pertànyer a una civilització històrica és un parany que ens fa massa mal.
M'agradaria saber quantes fundacions supersolidàries promogudes per estrelles superhumanitàries no són una tapadora per blanquejar diners, també tinc curiositat per conèixer en quina mena d'empreses inverteixen el seu abundant capital molts dels famosos que es passen el dia col·locant-se llacets i vessant la llagrimeta al photocall de torn... una miqueta de transparència, no aniria gens malament! Tota aquesta exhibició ja comença a semblar un xic obscena...
Anònim ha dit…
Si aneu a veure Brüno del Sacha Baron Cohen (aka, Ali G), veureu que hi ha empreses de relacions públiques especialitzades en aquest madiratge entre famosos i causes caritatives.

Cap sentiment, tot és publicitat.

(La pel·li és boníssima per cert)
Alfons, gràcies per la recomanació, la tindré en compte, fa temps que tot això fa un tuf a corrupció que no es pot ni aguantar... Tant de demanar diners sense oferir transparència no pot portar res de bo! Vertaderament, hi ha gent que no té cap mena d'escrúpol...fer diners amb les desgràcies de la gent,quin fàstic!

Entrades populars d'aquest blog

El Dragon Khan com a metàfora

Tertúlia sobre loteria

No abaixem la guàrdia