Píndola postcoital: estem preparats?
Un estudi recent , realitzat a València sobre el coneixement dels adolescents en matèria de salut sexual, definia de la següent manera l'educació sexual sana:
"Una educació sexual sana és aquella que fomenta tant la salut de l'individu com la construcció d'un model de comportament integral que aporti equilibri personal, habilitats comunicatives, plaer i un bon desenvolupament de l'afectivitat. El problema de la sexualitat dels adolescents no és que siguin sexualment actius sinó que comptin amb una preparació i orientació per una conducta sexual responsable"
Els resultats de la investigació mostraven un desconeixement d'un 30% dels mètodes anticonceptius, un criteri favorable a l'avortament en un 88% dels casos i una baixa conscienciació sobre la gravetat i importància de les malalties de transmissió sexual. Les relacions de parella eren valorades com a absorbents en un 25% dels casos i la visió del sexe oposat era negativa en un 50% de les ocasions. Aquest estudi és un petit exemple de la feina que encara queda pendent en matèria d'educació sexual. La notícia de la venda de la píndola postcoital sense recepta en farmàcies i sense límit d'edat obre diversos interrogants. Si bé és cert que treure determinades traves pot prevenir embarassos no desitjats, especialment si la pastilla és gratuïta, des del meu punt de vista, és necessari preguntar-se: ¿Estan preparats els adolescents d'aquest país per a fer un bon ús de la "píndola de l'endemà"?
Comentaris
Dit d'una altra manera: com sempre, comencem la casa pel terrat :(
Gràcies per la documentació :)
Si l'educació sexual falla des dels seus ciments (casa, escola, societat), donar-los facilitats perque es despreocupin encara més no crec que sigui la solució.
El que faran molts adolescents (i no només ells, que hi ha molt d'adult irresponsable pel món) és utilitzar-la com a mètode anticonceptiu, no com a mètode d'urgència que seria pel que serviria (preservatiu trencat, oblit de la píndola anticonceptiva, violació...)
Crec que hi hauria d'haver algun tipus de control en la seva venda, per poder evitar això de què parlo.
I coincideixo també amb Clídice: com gairebé sempre, la responsabilitat passa a la dona. Però clar, si som nosaltres mateixes les que deixem que ens carreguin aquesta responsabilitat... (l'educació hi fa molt, i falla, falla tant...)
Tampoc es tracta de fer com Canal 9 hui a les "seves notícies", on per un moment em semblava estar veient "Tele-Vaticano".
Fem les coses ben fetes, des de baix i ben consolidades...
Píndola "del dia després"? Si rotund, pero en mans de l'individu ben informat.
És curiós per una altra part com l'Estat prohibeix el consum de tabac i alcohol a menors de 18 anys i en canvi això que és pitjor ho facilita sense problemes a la primera inconscient...
En fi, hi veig les farmacèutiques fregant-se les mans disfressades de progres... i caixa cobri!