Menys diners, menys salut


L'Avui informa:

Celestino Corbacho afirma en una carta als afectats que amb l’increment d’un 1% els pensionistes milloraran el seu poder adquisitiu. En el mateix comunicat, la Seguretat Social incrementa l’IRPF de la retribució un 2%. Els afectats asseguren que mai abans havien cobrat menys que l’any anterior.

Entre els diversos efectes negatius que pot tenir una retallada de les pensions, hi trobem l'evidència que existeix una correlació entre ingressos baixos i un estat de salut pobre fet que, al seu torn, és susceptible de repercutir en un augment de les despeses sanitàries (un cop més, pa per avui i gana per demà). Per altra banda, tenint en compte que les persones grans són un col·lectiu creixent i especialment vulnerable en temps de crisi, es pot dir que la mesura del Govern, a part de tramposa, és cruel amb els més desafavorits.

Vista la sensibilitat que gasta el senyor Corbacho, quan vinguin les eleccions, podria tenir la deferència de no vendre la moto de la justícia social. Seria d'agrair.

Comentaris

Clidice ha dit…
és gairebé insultant que un govern d'esquerres (?) tingui tan poca sensibilitat per la cosa social. El mal és que, en aquest país, els dos grans partits obtenen els vots només per la marca i tanta gent ni s'ho rumia gaire a l'hora de votar.
AIXÍ ÉS, A MI M'HAN AUGMENTAT LA RETENCIÓ DE L'IRPF I ENCARA COBRARÉ MENYS, UNS 30 EUROS MENYS. SORT QUE SÓN D'ESQUERRES.
Clidice, Francesc: les ideologies sembla que no compten per a res, només per fer campanya publicitària electoral. Aquesta retallada encoberta dels ingressos de la gent grans és una de les mesures més menyspreables que ha pres el Govern darrerament. Escatimar amb la pensió de la gent gran...el que faltava per veure!

Entrades populars d'aquest blog

Tertúlia sobre loteria

El Dragon Khan com a metàfora

No abaixem la guàrdia