Un assassí "encantador"

Bèlgica es torna a veure fortament sacsejada pels crims d'un assassí en sèrie. Després de Marc Dutroux, Ronald Janssen ha confessat a la policia que és l'autor de diversos crims, fins a 15, segons algunes fonts. Janssen era professor de dibuix i ha estat descrit pel seu entorn com una persona encantadora, amable i sociable, que mai no havia aixecat cap sospita.

Si bé és cert que molts maltractadors presenten aquesta doble cara, a l'estil Dr. Jeckyll i Mr. Hyde i que alguns passen completament desapercebuts, en el cas d'un psicòpata d'aquestes característiques, encara que pugui estar socialment integrat, resulta increïble que ningú veiés les orelles al llop. No sóc cap experta en criminologia i una dissociació tan extrema entre la vida quotidiana i l'activitat criminal em sembla més pròpia d'una pel·lícula que de la realitat. Hi ha fenòmens que s'escapen de la meva comprensió.

Comentaris

Clidice ha dit…
vols dir que això és tan rar? sobretot en el cas de les dones que són assassinades sistemàticament arreu del món. Potser el que xoca és que succeeixi en la tan civilitzada vella Europa i a la que tan admirem? Tots els ídols tenen els peus de fang :(
És evident que a Europa hi ha criminalitat, aquest no és el tema sinó de quina manera l'assassí ha actuat durant anys sense que ningú notés absolutament res. A mi em sembla inquietant, com a mínim...
Clidice ha dit…
Doncs jo ho trobo la mar de fàcil, en una Europa on els valors individuals passen pel davant de tot, i on saber coses de les vides dels demés éstà tan i tan mal vist. No funcionen bé com a tribu, per això escapar del control és més fàcil. Ara, però, nosaltres també ens hem apuntat a la moda i cada dia és més difícil saber qui són els teus veïns, què fan, si el seu comportament és acceptable socialment ... i difícilment acceptem que la nostra vida sigui fiscalitzada pels demés. Tots els avantatges tenen els seus riscos. O no és tan avantatge aquesta nostra idealitzada idea de "llibertat individual"?
Buf, em sembla una explicació un pèl demagògica, hi ha moltíssims abusos que es detecten a temps i persones implicades en evitar el sofriment dels altres.
Fina ha dit…
Tens raó Clara, no tothom és igual.Afortunadament encara hi ha gent amb la sensibilitat i els valors altruistes ben alts.

Entrades populars d'aquest blog

Tertúlia sobre loteria

El Dragon Khan com a metàfora

No abaixem la guàrdia