La vida dels altres


Alguns psicòlegs, sostenen que l'èxit de la premsa rosa rau en la necessitat humana, universal i atemporal, de veure reflectides les nostres misèries i alegries en els altres, tal i com succeïa amb les hagiografies, o vides de sants i les trifulgues dels déus de la mitologia grega, per posar dos exemples. En aquest sentit, no es pot negar que les celebrities proporcionen gran quantitat de material: matrimonis, divorcis, addiccions, infidelitats, malalties, morts, més matrimonis, fills i divorcis... La seva inestabilitat, exposada tothora als mitjans, ens permet tenir un mapa, encara que sigui confós i distorsionat, de diferents processos emocionals dels quals, de manera directa o indirecta, tots en tenim referència.

Fins a cert punt, al marge de la xavacaneria, hi ha personalitats que aporten testimonis que poden resultar útils i confortants a molts ciutadans anònims que travessen moments adversos. Penso en Jane Fonda, Lance Armstrong, Isabel Gemio, Melanie Griffith, Marina Picasso, Severiano Ballesteros, Josep Carreras...

Comentaris

Olga Xirinacs ha dit…
També penso que la gent busca evadir-se de les misèries pròpies o generals i descansa els ulls i la ment al luxe del paper o del cinema. No es comprendrien, sinó, les admiracions a les cases reials, que tan costoses resulten al mateix poble. En aquest cas poble alienat, que és el nostre.
sànset i utnoa ha dit…
Si ha de servir per alguna cosa almenys que serveixi per això!

Els que has anomenat potser se salven, però n'hi ha cada un/una que no sé què en faríem si no sortissin a les revistes del cor!

Utnoa
Olga, sanset i utnoa: gràcies pels vostres comentaris, suposo que, com en tot, el secret està en la mesura. Hi ha persones a qui els reconforta molt llegir biografies de gent coneguda, per exemple, perquè veuen com en el camí de la seva vida han superat tota mena d'adversitats i això els dóna força per tirar endavant.
Fina ha dit…
Vaja, com els llibres d'autoajuda.
Doncs si que anem bé!.

Jo hi veig un problema cultural gran en aquesta gent.No m'imagino els suecs , per exemple, llegint aquestes revistes per a evadir-se.

Que un país culte no s'enmiralla en aquests personatges.

Entrades populars d'aquest blog

Incubacions i vols xamànics a Manhattan

Retrat d'en Quimet

El retorn de Victor Frankenstein