El debat de la balena



Aquest estiu m'he proposat fer un exercici de depuració lectora. Consisteix en reunir els volums inacabats de temporades anteriors (m'he adonat que no són pocs) i finalitzar-los d'una vegada per totes. Un dels llibres és el clàssic de Herman Melville, Moby Dick, que segurament altres lectors també arrosseguen durant mesos. Aquest matí, mentre repassava la premsa he trobat aquella notícia que cercava ahir i que recorda inevitablement les aventures del capità Ahab i l'atrafegada tripulació del Pequod. Una notícia banal. Més ben dit, balenal.

Segons informa La Vanguardia, l'espectacular imatge correspon a una balena franca austral, que hauria esclafat un iot anomenat Yate Intrepid, mentre navegava per aigües de Ciutat del Cap, el passat 18 de juliol. Malgrat que el cetaci pirata va trencar el màstil, ningú no va resultar ferit. Ara s'investiga la possibilitat que hagués estat fustigat pels ocupants de l'embarcació. Fins aquí la notícia. Entre els comentaris -aquesta és la part realment interessant- es discuteix si podríem estar davant d'un muntatge fotogràfic matusser, un bluf informatiu, com tants altres. S'aporten arguments a favor i en contra de la hipòtesi. Val a dir que també hi ha algun lector que qüestiona si es podria tractar d'una balena independentista o si hauria votat a favor de l'Estatut. El debat està servit.



Comentaris

Clidice ha dit…
dona! si la foto és aquesta no sembla massa versemblant, a no ser que el timoner sigui autista, perquè a mi, em surt una bèstia d'aquestes i no em quedo quieteta mirant l'horitzó ;)
Jo també trobo que és poc versemblant però hi ha gent que defensa aferrissadament el contrari... hi ha d'haver opinions per tot!

Entrades populars d'aquest blog

El Dragon Khan com a metàfora

Tertúlia sobre loteria

No abaixem la guàrdia