Passa al contingut principal

I si em fes tarotista?

El boig

En el decurs de la meva trajectòria professional, més intensa que llarga, he conegut diverses persones aficionades a tirar o fer-se tirar les cartes del tarot. En una època de tendra joventut, vaig estar interessada en un llibre fascinant sobre Jung, que aprofundeix en el seu simbolisme. Haig de dir que pràcticament no he conegut ningú que s'hi dediqui de manera mínimament honrada. Més aviat he topat amb farsants de tota índole, que treuen tant de profit com poden del sofriment aliè. Sempre hi ha algú que està desesperat per escoltar el que desitja sentir, no pas el que vertaderament necessita, des del punt de vista de la salut mental.

El cas és que, tot fent números, m'he adonat que ser tarotista resulta bastant més rentable econòmicament que dedicar-se a la psicologia. Si tires les cartes a casa -com fa molta gent- no has de gastar en despeses de local, ni pagar-te els autònoms. Tampoc t'has d'esprémer gaire el cervell, a l'hora d'elaborar teràpies a mida de cadascú. Pots cobrar una bona picossada per cada tirada i anar-te'n a dormir tan tranquil·la, que de ben segur que la clientela es mantindrà... mmm... Potser faré un cop de cap!

Comentaris

Clidice ha dit…
no m'he fet tirar mai les cartes, ni llegir-me res, que no m'agrada mantenir penques més enllà dels legals i imprescindibles (llegeixi's polítics i altres espècimens). Però si muntes "xiringuitu" i necessites algú amb un barret de cucurutxo i una bola de vidre avisa, només cal que hi posis la taula camilla.

Sempre m'he preguntat perquè la majoria de persones tenen tanta mania a creure que només a ells els passen coses dolentes. Així, és natural acabar en mans de tota mena de xarlatans i cures màgiques. Quan no s'és objectiu amb la pròpia realitat, difícilment se'n pot ser en reparar-la.

Ah! i a més no pagaràs impostos, un "xollo" vaja! :)
Per enredar la gent s'ha de servir i, per sort o per desgràcia, no estic feta d'aquesta pasta. El que és segur és que pots treure'n un bon rendiment, quan una persona està passant per una mala època és molt més vulnerable a caure en mans d'algun farsant...
Anònim ha dit…
Hi ha gent que fins i tot guia les seves passes segons el que els hi han "llegit" a les cartes del tarot. És que s'ho creuen! És un gran negoci!
Lluís Bosch ha dit…
Jo també vaig sentir fascinació per aquell llibre de Jung i per algun altre on toca el tema, i l'esoterisme adivinatori en general. Tot allò de la sincronicitat és molt interessant.
Però és cert que els suposats "professionals" del Tarot sempre tenen una ombra molt gran de negoci potiner i groller.
Albert, la veritat és que, en aquest món parapsicològic, s'utilitza un llenguatge molt opac i és molt fàcil manipular la gent. Pot ser realment perjudicial per a la salut mental...

Lluís, realment és així, tot i que penso que el Tarot té un simbolisme molt ric i de manera responsable es podria fer un treball interessant, però molt em temo que, tal com tenim el panorama, això encara és ciència-ficció!

Entrades populars d'aquest blog

Efecte Streisand?

Chip Somodevilla / Getty Images

L'onada repressiva impulsada per l'Estat espanyol amb la finalitat de contenir les demandes democràtiques i de justícia social fa anys que es pateix però ha adquirit una intensitat especial durant els darrers mesos. Els mitjans de comunicació se n'han fet un ampli ressò per bé que la profusió en l'ús de la neollengua orwelliana ha variat considerablement en funció dels periodistes -o allò que siguin-. Malgrat que els tenim força presents, paga la pena recordar els episodis més sonats de càstig 'exemplar' a la llibertat d'expressió. Darrerament, hem sabut que: el llibre 'Fariña' de Nacho Carretero sobre narcotràfic a Galícia ha estat censurat, així com l'exposició de Santiago Sierra sobre presos polítics a la fira madrilenya 'Arco'; l'entrenador del Manchester City, Pep Guardiola, ha estat amenaçat amb una sanció per lluir un llaç groc durant els partits i els rapers Valtònyc i Pablo Hasél, condemnats p…

Despertar-se a la nit, un apunt històric

Entre l'elevat nombre de persones que consulten als psicòlegs perquè tenen problemes per dormir, n'hi ha algunes que es queixen perquè es desvetllen i tenen dificultats per conciliar el son altra vegada. Aquesta és una circumstància que amoïna força la gent gran, particularment procliu als despertars prematurs. Val a dir, però, que cada cop més joves i adolescents experimenten l'esmentada interrupció a causa del mal ús de les noves tecnologies: per exemple, perquè han sentit el mòbil i volen respondre els missatges rebuts, la qual cosa acostuma a crispar els nervis dels adults que hi conviuen. També hi ha persones que es desvetllen des de fa anys però no hi donen més importància perquè això no els perjudica per a res en la rutina laboral. 
És necessari examinar cada cas amb atenció i paciència atès que nombrosos factors hi podrien estar relacionats: un dolor crònic, una pèrdua recent, un soroll ambiental, entre molts altres. A banda de la consideració d'aquestes particu…

Venim d'on venim

Imatge de la repressió policial de l'u d'octubre: Reuters
La terrorífica història dels membres d’ETA Joxean Lasa i Joxi Zabala, segrestats pels GAL a Baiona; salvatgement torturats al Palaude La Cumbre de Sant Sebastià; assassinats d’un tret al cap i posteriorment enterrats a Alacant potser és un dels episodis de brutalitat policial que més ha sacsejat l’opinió pública d’aquest país. El simple esment de la "calç viva" aixeca una polseguera difícil d'apaivagar, encara avui en dia, en el panorama polític espanyol. El verb "desinfectar", emprat recentment per José Borrell en un míting del PSC, en referència a la necessitat de tractar "la ferida", segons el seu criteri causada per l’independentisme català, també va contribuir a que es pronunciessin els mateixos mots, evocatius i polèmics, per part de nombrosos usuaris de les xarxes socials.
Corria l’any 1983 quan mataren els joves bascos però el crim no fou sentenciat fins el 2000 a l’Audiència Na…