Embaràs i mobbing


Fa uns dies, es feia públic el resultat d'un sondeig del CSIC, segons el qual el 75% de les mares espanyoles tenen problemes laborals. Aquests resultats, em van fer pensar en els tipus de maltractament psicològic específic que patim les dones a la feina: l'assetjament sexual i l'assetjament per embaràs. Malauradament, la crisi econòmica ha fet augmentar dramàticament els casos de mobbing en el nostre país.

Iñaki Piñuel, una de les principals autoritats en la matèria, suggereix que un punt clau per acabar amb les agressions en l'entorn laboral és l'aposta seriosa per nous models de lideratge, que no es basin en la violència, la competitivitat i l'abús de poder sinó en la cooperació mútua i la capacitat per extreure de cadascú el millor de si mateix.

Malgrat que les estadístiques no siguin gaire falagueres, hi ha emprenedors que aposten per empreses en les quals és possible conciliar la vida laboral i familiar. La seva proposta millora la salut dels treballadors, la qual cosa, no ho oblidem, també afavoreix el creixement econòmic. Tant de bo molta més gent en prengués exemple!

Comentaris

Clidice ha dit…
són un gra d'arena a la platja els que aposten per la conciliació. Quan, sense estadístiques, pots comptar al teu voltant més de dos o tres casos de mòbbing per embaràs, malament rai! :( no n'aprendrem mai mentre l'únic objectiu de treballar sigui fer diners (alguns).
Miquel Saumell ha dit…
Clara,
Segur que apuntes en la bona direcció però no crec que amb el “bonisme” n’hi hagi prou. Això hauria d’anar combinat amb un dràstic enduriment del càstig als que practiquen el mobbing a les empreses, siguin els propis empresaris o els directius. Penso que falten unes quantes sentencies exemplars que facin rumiar-s’ho dues vegades als que tinguin temptacions d’assetjament com els que expliques.

Entrades populars d'aquest blog

El Dragon Khan com a metàfora

Tertúlia sobre loteria

No abaixem la guàrdia