Fidelitat

No descobreixo res extraordinari si dic que en molts matrimonis o parelles de fet hi apareixen terceres persones. Al meu entendre, es poden establir dos grans grups d'infidelitats. Aquelles que sorgeixen com a via d'escapatòria d'una relació destructiva -en aquest sentit, poden ser una alliberació- i les que són una temptació transitòria i posen en perill un sòlid projecte de vida en comú. Pel que he vist en la meva experiència clínica, la infidelitat genera un gran sofriment a les persones que s'hi veuen implicades. No és per a res un tema frívol ni banal.
En aquests temps, en els quals el compromís té tan poc valor, em pregunto si no hauríem de plantejar-nos seriosament de recuperar el valor de la paraula fidelitat. Em fa l'efecte que n'hi ha més d'un que, mirant enrere, es penedeix d'haver renunciat a tota una vida de penes i alegries per un amor lleuger i passavolant...

Comentaris

Anònim ha dit…
A vegades es tot molt complicat i no saps si estimes a un altre perque la teva parella no funciona o perque tens un "calenton" i prou.
MartaO.
Si, Marta, aquesta és la pregunta del milió! Bon cap de setmana.

Entrades populars d'aquest blog

El Dragon Khan com a metàfora

Tertúlia sobre loteria

No abaixem la guàrdia