Tensió a les aules


S'ha acabat la qualitat de l'ensenyament públic

María Ibáñez. Sant Adrià de Besòs.

Com a ciutadana i mestra manifesto la meva indignació pel cop dur que el Departament d’Educació està donant a l’ensenyament públic a Catalunya. L’ensenyament ha de ser un servei públic garantit que arribi a tothom de manera gratuïta i en les degudes condicions de qualitat. El nou curs escolar s’ha iniciat amb la supressió del batxillerat nocturn i amb l’entrada en vigor de la llei d’educació, després que el Govern ignorés les reiterades protestes de la comunitat educativa. Aquesta llei pretén privatitzar l’ensenyament fent-ne un negoci. Mentre que a l’ensenyament públic se li ha retallat durament el pressupost material i humà, la conselleria ha incrementant les subvencions als centres privats i als concertats. Sóc mestra del CEIP Mediterrània de Sant Adrià de Besòs. Tothom sap el greu problema d’exclusió social, d’atur i marginació que hi ha al barri de la Mina, on l’escola pública és l’única garantia que els nens d’aquest barri tinguin els mateixos drets i oportunitats que la resta dels nens catalans. Hem començat el curs amb una retallada de plantilla i amb un elevadíssim nombre d’alumnes per aula. A aquesta situació s’hi ha d’afegir diverses baixes laborals no cobertes. El departament només envia substituts els dimecres i els divendres. I mentre aquests arriben, és la mateixa escola la que, amb els seus mitjans, ha de cobrir el personal de baixa. A més a més, el pati infantil està en males condicions, i això representa un perill per als nens. D’aquesta manera és humanament impossible atendre correctament les necessitats dels nostres alumnes. Exigeixo, doncs, a Educació un ensenyament públic de qualitat i un tracte digne, igualitari i respectuós a tots els nens i nenes de Catalunya.

Carta publicada el 20/10/09 al Periódico de Catalunya

Comentaris

Miquel Saumell ha dit…
La senyora Ibáñez té molta raó i tot el dret a exigir allò que consideri necessari per a la seva escola, però discreparia amb ella sobre aquesta barreja que fa amb les subvencions a les escoles concertades, com si aquestes fossin les culpables de les més que evidents mancances de la pública. El govern ha de garantir un ensenyament de qualitat per a tothom, però no hi ha res escrit que això s’hagi de canalitzar necessàriament via l’escola pública. El què intento dir és que el correcte finançament de l’escola pública no s’ha de fer a costa de la privada, que ja ha demostrat que funciona molt millor que la pública. No espatllem una de les poques coses que funcionen en aquest país.
Gràcies per l'aportació, Miquel, se suposa que si el senyor Conseller és socialista hauria de vetllar per a un bon funcionament de l'escola pública. Sembla una mica incoherent que retalli a la pública i obri l'aixeta a la concertada perquè els més desafavorits hi surten perdent (per variar). Estic d'acord amb tu que el bon ensenyament públic no ha d'anar en detriment del privat però no crec que això sigui el que la mestra vol destacar...

Entrades populars d'aquest blog

El Dragon Khan com a metàfora

Tertúlia sobre loteria

No abaixem la guàrdia