Don Vito


És curiós constatar com, a cada partit polític, la corrupció s'expressa amb la seva particular idiosincràsia. En el cas Gürtel, hem descobert una banda d'estafadors amb pseudònims, que a vegades evoquen pel·lícules de mafiosos i, en altres ocasions, un còmic de Mortadelo y Filemón. Ja ho diuen, que la maldat és horrible i grotesca a la vegada.

El cervell de la trama del PP, Francisco Correa, es feia anomenar Don Vito, com Don Vito Corleone, el patriarca d'El Padrino. Aquest sobrenom em va fer pensar en aquells capos napolitans que manaven construir mansions idèntiques a les que havien vist a la gran pantalla, tal com relata Roberto Saviano a Gomorra. No sempre la ficció s'inspira en la realitat sinó que a vegades succeeix a la inversa. Totes dues es retroalimenten, potser per la falsa aura de glamur que ha envoltat el crim organitzat en el món del cel·luloide.

El que més m'esgarrifa és pensar en l'exemple i els valors que es transmeten als ciutadans. ¿Com es pot demanar honradesa si els que mouen les palanques del poder s'emmirallen en Don Vito Corleone?

Comentaris

Clidice ha dit…
Ara que ja hem obert el pou de les immundícies tot comença, perquè al final del camí caldrà entendre que, en el fons, som nosaltres els que hem estat condescendents amb aquests personatges, tots i cadascun de nosaltres i per diverses raons. El mal és que costarà molt de creure quan algú ens asseveri que és honest. Potser és el moment de crear els mecanismes de control necessaris per tallar de soca-arrel tot aquest desgavell.
Està clar que hem de recuperar l'entusiasme, l'esperança, la confiança i la il·lusió perquè, d'aquesta manera, no podrem tirar endavant...
DABITIKO ha dit…
Hola Clara, responen al missatge teu d'abans et volia comentar que tan la Silvia com jo ens ho estem pensant! ella te bona feina a l'hospital però està també una mica farta de l'incompetència professional i jo estic tard de la meva feina que es bastant patetica... porto 120 empreses i hi ha tanta carga de treball que es impossible fer un informe serio!

Estic valorant la possibilitat de canviar d'aires però no se on ni com! A més encara em queden 2 anyets d'estudis de psico i no se com plantejarme les coses...

Clara, et volia preguntar? tens alguna idea de com està la psicologia a la resta d'Europa? saps quines feines es poden trobar? Saps per on em puc moure per trobar informació?

Crec que aquesta es la meva oportunitat, ara! pq no tinc encara res establert aqui i podria ser un bon moment per viure altres experiències.
Hola David, les vegades que he marxat he trobat les feines per internet (no eren de psicologia) però no em facis dir on perquè no me'n recordo! El que està clar és que ningú ve a casa a oferir-te res...

Entrades populars d'aquest blog

El Dragon Khan com a metàfora

Tertúlia sobre loteria

No abaixem la guàrdia