La metàfora del gat negre i l'habitació fosca


Últimament, investigo força la teràpia de parella. És un àmbit francament interessant. Si una persona sola ja té una complexitat considerable, posar-la al costat d'una altra complica encara més l'anàlisi psicològica -cosa que resulta altament estimulant-.

Avui he recordat una metàfora que ens va explicar un expert en teràpia sexual i de parella, en unes jornades a les quals vaig assistir (com sol passar, me'n vaig emportar eines realment vàlides i d'altres que vaig descartar completament). La metàfora a què faig referència té a veure amb la recerca obsessiva del plaer sexual.

Imagineu-vos que us trobeu en una habitació fosca amb un gat negre prop vostre. Algú us demana que l'atrapeu. Quina és la millor manera d'aconseguir-ho?


Opció A: perseguint el gat a les fosques

Opció B: quedant-vos quiets i relaxats, esperant pacientment que s'acosti, poc a poquet...

Comentaris

Clidice ha dit…
opció B, les pupil·les del gat hi veuen amb molt poca llum, per tant, perseguir-lo és inútil. Com què he tingut gats sé que cal ser molt tranquil·la amb ells :) ara no sé si això vol dir res de la meva sexualitat, en tot cas sempre m'he preguntat: a la teràpia de parella que s'intenta? conciliar dues formes de veure la vida, o fer que una d'elles es conformi amb la de l'altre? perquè em fa tot l'efecte que, si no hi ha consens, no té ni cap ni peus que continuïn, no? (interessos econòmics a banda) o sigui que si la parella se separa, ho considereu un fracàs?
(disculpa si m'he passat preguntant, però és que sempre m'ha intrigat)
L'opció B és la "bona"
En general es tracta d'un principi que es fa bo amb la recerca obsessiva de qualsevol cosa, a vegades, quan més ens capfiquem, més s'esmunyen dels nostres dits els objectius que perseguim.
La resta de preguntes les deixem per un altre dia, són molt interessants però massa complicades de respondre en aquest petit espai.
Clidice ha dit…
sempre m'han ensenyat que els minuts, hores o dies més ben empleats són els que has dedicat a raonar qualsevol cosa que vulguis fer. Una abraçada de vacances! :)
Raonar si, obsessionar-se no.

Bones vacances per a tu també!

Entrades populars d'aquest blog

El Dragon Khan com a metàfora

Tertúlia sobre loteria

No abaixem la guàrdia