Una altra de vels


Una altra notícia de mocadors. A Mollerussa, aquesta vegada. Un grup d'estudiants ofesos per no poder anar amb gorra a l'institut van decidir, via Facebook, que organitzarien una protesta contra dues companyes que porten vel (quina injustícia, per què elles si i nosaltres no?). Es tractava de posar-se gorres i cascs de moto, com a mostra de disconformitat pel tracte desigual. Sortosament, el conflicte va ser resolt adequadament pels professors.
A la meva manera de veure, els mitjans han inflat excessivament els fets, com sol passar en aquests casos. Val la pena reflexionar de quina manera la suposada defensa de la llibertat esdevé agressió a la minoria. Quina terrible i habitual contradicció!

¿Si ens ocupéssim seriosament de vetllar per la salut de la nostra democràcia... ens importarien tant, els vels?

Comentaris

Clidice ha dit…
aquí s'hi mesclen moltes cares d'un mateix prisma i totes es resumeixen millor en preguntes que no pas en respostes:

- creiem que el nostre sistema social, o cap el que tendim, la igualtat entre mascles i femelles és el millor per a la humanitat?
- si ho creiem així i, per tant, les dones són iguals als homes en tot, hem de permetre que les dones d'altres civilitzacions atemptin contra aquest valor fonamental per a nosaltres: la igualtat?
- si decidim que la llibertat personal és sacrosanta i permetem que les dones siguin vexades amb el mocador (símbol), aleshores vol dir que trepitgem un altre valor fonamental: la igualtat. Quin preval?
- és la llibertat personal únicament privativa del mascle de l'espècie? perquè és evident que aquestes dones que duen el mocador el duen perquè se les ha educat perquè el duguin una societat fortament patriarcal?

I així seguiríem hores i hores i hores. Notant com trontollen els principis per la dreta, per l'esquerra ... personalment jo no prohibiria res, procuraria invertir més en educar, i molt, i molt millor, i que cadascú anés com volgués. A la llarga, el fruit de l'educació és el que preval. Però no sé pas perquè em sembla que la cosa no va per aquí. Llàstima.

Un post ben curt però que dóna per molt. Gràcies :)
Si ens preocupéssim de crear una societat justa i amb igualtat d'oportunitats segurament veuríem molts menys vels i moltes menys dones florer. Amb la prohibició, tal com jo ho veig, només s'aconsegueix l'efecte rebot!
Clidice ha dit…
és que el missatge institucional d'aquests darrers anys ha estat: "tu tens drets", si fins i tot a la publicitat pots escoltar coses com: "tingues ADSL perquè hi tens dret", que trobo increïble que ningú s'escandalitzi. Tota aquesta "llibertat", sense cap base en l'educació en el respecte, en criteri, en reflexió, que dóna? i no n'hi ha prou amb fer el que fan "de l'altra banda": reduccionisme a l'estil "doncs tots amb uniforme" o la xenofòbia. Caldria una mica més de respecte per les persones i les persones potser aprendrien a respectar. Per això sóc absolutament pessimista en general.

Entrades populars d'aquest blog

El Dragon Khan com a metàfora

Tertúlia sobre loteria

No abaixem la guàrdia