Passa al contingut principal

El rellotge aturat


Si aquest blog existeix és, en part, gràcies a Palafrugell. A l'avorriment asfixiant del meu poble. Massa sovint tinc la sensació que no hi habito, en cap sentit. Jo no visc a Palafrugell, em deia una veïna, un dia; visc a casa meva. Palafrugell és una vila dormitori, per més que ho vulguin disfressar de no sé què.

Josep Pla, escrivia que hi ha una cosa més difícil que viure en un poble: marxar-ne. Llavors no hi havia Internet.

El rellotge de l'església de Sant Martí fa temps que està aturat al voltant de dos quarts de dotze. No sé si algú té la intenció d'arreglar-lo. Així és Palafrugell. Passi el que passi, mai no passa res.

Comentaris

Clidice ha dit…
Jo que em pensava que vivia a Esparreguera i ara resulta que visc a Palafrugell! aquí tampoc no passa mai res, però, amb franquesa, si passés em sembla que no me n'assabentaria. L'autista sóc jo, segurament. :) sort de la xarxa!
SM ha dit…
Jo he viscut molt de temps en una ciutat on no paraven de passar coses i ara aprecio molt més les Palafrugells d'aquest món!
Miquel Saumell ha dit…
Sembla ser que ningú està content amb allò que té, tothom vol el que té el veí. Sempre que vaig a Palafrugell penso que en aquest poble no s’hi deu viure pas malament. S’ha de ser més positiu, no creus, Clara? Tu veus el rellotge de l’església aturat i jo hi veig la farmàcia que surt a mà dreta que sí que funciona. L’altre dia hi vaig entrar a comprar. I la zona blava també, el mateix dia em van deixar una recepta (culpa meva) mentre allargava massa el dinar. Aquestes coses són pròpies d’un poble que no està mort. I a més a més teniu la platja a tocar! Què més vols?
Em penso que la Clidice entén una mica per on vaig. Hi ha coses que requereixen posar-hi mà i no deixar-les passar, com si no passés res, a això em referia. Una cosa és venir de tant en tant a fer l'estiuejant i l'altre, ben diferent, conèixer els "intríngulis" de la vila; però bé, això requeriria un post una mica més llarg... No es tracta de pessimisme, sinó d'esperit crític.
Sussss ha dit…
Jo tinc molta relació. Vaig estudiar a l'institut, hi va viure el meu germà i jo m'instal.lava amb ell, he treballat molt allà... però no m'agrada. Glups. Es dificil per viure, en això estic totalment d'acord.
No sabia que el rellotge està aturat. Ja els val, als de l'Ajuntament. No pujaran mai a arreglar-lo?
Hola, Sussss, gràcies per participar. El rellotge només és un petit exemple, una metàfora de la quantitat de problemes que estan sense resoldre a Palafrugell. Fins la propera!

Entrades populars d'aquest blog

Efecte Streisand?

Chip Somodevilla / Getty Images

L'onada repressiva impulsada per l'Estat espanyol amb la finalitat de contenir les demandes democràtiques i de justícia social fa anys que es pateix però ha adquirit una intensitat especial durant els darrers mesos. Els mitjans de comunicació se n'han fet un ampli ressò per bé que la profusió en l'ús de la neollengua orwelliana ha variat considerablement en funció dels periodistes -o allò que siguin-. Malgrat que els tenim força presents, paga la pena recordar els episodis més sonats de càstig 'exemplar' a la llibertat d'expressió. Darrerament, hem sabut que: el llibre 'Fariña' de Nacho Carretero sobre narcotràfic a Galícia ha estat censurat, així com l'exposició de Santiago Sierra sobre presos polítics a la fira madrilenya 'Arco'; l'entrenador del Manchester City, Pep Guardiola, ha estat amenaçat amb una sanció per lluir un llaç groc durant els partits i els rapers Valtònyc i Pablo Hasél, condemnats p…

Despertar-se a la nit, un apunt històric

Entre l'elevat nombre de persones que consulten als psicòlegs perquè tenen problemes per dormir, n'hi ha algunes que es queixen perquè es desvetllen i tenen dificultats per conciliar el son altra vegada. Aquesta és una circumstància que amoïna força la gent gran, particularment procliu als despertars prematurs. Val a dir, però, que cada cop més joves i adolescents experimenten l'esmentada interrupció a causa del mal ús de les noves tecnologies: per exemple, perquè han sentit el mòbil i volen respondre els missatges rebuts, la qual cosa acostuma a crispar els nervis dels adults que hi conviuen. També hi ha persones que es desvetllen des de fa anys però no hi donen més importància perquè això no els perjudica per a res en la rutina laboral. 
És necessari examinar cada cas amb atenció i paciència atès que nombrosos factors hi podrien estar relacionats: un dolor crònic, una pèrdua recent, un soroll ambiental, entre molts altres. A banda de la consideració d'aquestes particu…

Venim d'on venim

Imatge de la repressió policial de l'u d'octubre: Reuters
La terrorífica història dels membres d’ETA Joxean Lasa i Joxi Zabala, segrestats pels GAL a Baiona; salvatgement torturats al Palaude La Cumbre de Sant Sebastià; assassinats d’un tret al cap i posteriorment enterrats a Alacant potser és un dels episodis de brutalitat policial que més ha sacsejat l’opinió pública d’aquest país. El simple esment de la "calç viva" aixeca una polseguera difícil d'apaivagar, encara avui en dia, en el panorama polític espanyol. El verb "desinfectar", emprat recentment per José Borrell en un míting del PSC, en referència a la necessitat de tractar "la ferida", segons el seu criteri causada per l’independentisme català, també va contribuir a que es pronunciessin els mateixos mots, evocatius i polèmics, per part de nombrosos usuaris de les xarxes socials.
Corria l’any 1983 quan mataren els joves bascos però el crim no fou sentenciat fins el 2000 a l’Audiència Na…