Més pastilles

El mes passat us parlava d'una pastilla revolucionària per enfortir els sentiments de les parelles en crisi. Avui torno a llegir a La Vanguardia que alguns medicaments per tractar la hipertensió, podrien borrar els mals records, en casos d'estrès post-traumàtic. Per ser més exactes, el fàrmac en qüestió, de moment, només ha demostrat que baixa la resposta fisiològica a un temor vinculat a una imatge creada artificialment. Amb altres paraules, si tinguéssim un record traumàtic associat a un cotxe, per exemple, el medicament aconseguiria que no reaccionéssim amb tanta intensitat davant d'una fotografia del vehicle. Gran descobriment. Ras i curt, parlem d'uns efectes semblants als dels sedants de sempre. Per recuperar-se d'una experiència traumàtica, els psicòlegs recomanem fer un procés d'integració dels fets, de manera que el record quedi incoporat en la nostra història vital i això no impedeixi que portem una vida normalitzada. No es tracta d'oblidar, sinó de recordar amb serenitat. Us enllaço amb una cançó de Joaquín Sabina, Oiga doctor.

Comentaris

Interessant article. És una llàstima que tant la gent com la indústria farmacèutica no se n'adonen -o no vullguen adonar-se- que el nostre cos és la farmàcia més completa que existeix.
Si, Carles, bona observació, les teràpies haurien d'anar més encaminades a potenciar els nostres recursos naturals...fins aviat!

Entrades populars d'aquest blog

El Dragon Khan com a metàfora

Tertúlia sobre loteria

No abaixem la guàrdia