Què passa amb l'obra de Pla?

No sé què passa amb l'obra de Josep Pla. Potser alguna ànima caritativa m'ho pot explicar. He provat de comprar alguns volums en diferents llibreries de la província de Girona i sovint hi ha hagut entrebancs. En diverses ocasions, he hagut d'encarregar-los perquè me'ls anessin a buscar, ja que no disposaven de cap exemplar a la botiga. No us penseu que he demanat cap raresa. L'última vegada, va ser El meu país. Ahir, sense anar més lluny, quan la feina m'ho va permetre, vaig fer una passejada per les parades de Palafrugell (el meu poble). No en vaig trobar cap on hi hagués exposada l'obra del nostre geni més universal: No tenim res de Pla. Està tot a la botiga. Volia comprar Aigua de mar però me'n vaig quedar amb les ganes. En canvi, no hi havia cap dificultat per adquirir quants més exemplars millor de qualsevol escombraria literària. Per més inri, avui, com és tradició, ens hem d'empassar les llistes dels més venuts, com si ens interessés gaire. Ja sabem que Sant Jordi és una festa comercial, però conservem uns mínims, si us plau, que no costa tant!

Comentaris

Núria ha dit…
Estic totalment d'acord amb tu!! Sobretot llibres com ara "Crackovia" i molts més. Vaig fullejaar-lo pk tenia curiositat i tot de com és podia fer un llibre... en fi sense comentaris.
El que passa Clara és que gent com tu, cada cop n'hi ha menys. I com que sant Jordi és tant comercial no té perquè ser una festa de cultura per molts, mentres s'arribi al nombre de vendes previstes ja està.
Hola, Núria, no crec pas que quedi poca gent com jo. Hi ha molts lectors a qui els agrada la literatura i que creuen que Sant Jordi cada cop s'assembla més a un mercat persa. Això dels rànquings dels llibres més venuts és l'anticultura total! Es confón una festa popular i literària amb una competició de Fórmula 1. És realment patètic veure tots els diaris els mateixos titulars... Moltes gràcies per comentar Núria i fins aviat!

Entrades populars d'aquest blog

El Dragon Khan com a metàfora

Tertúlia sobre loteria

No abaixem la guàrdia