Paranoia porcina

Ahir em va cridar l'atenció la foto de portada del diari EL PAÍS, que ens alertava del perill global que suposa la grip porcina (per si encara quedava algun terrícola que no se n'havia assabentat). Fixeu-vos en la imatge: un grup de viatgers torna de Mèxic. La majoria no porta tapaboques però, evidentment, la foto d'algun d'aquests passatgers temeraris no vendria cap diari. Han escollit un primer pla d'una dona que si que en porta. Si aguditzem la vista i ens fixem en la seva samarreta (en l'edició impresa s'apreciava clarament) veurem que es tracta d'una imatge ben suggestiva: Una calavera! Senyores i senyors, la mort viatja en avió!
No voldria pas frivolitzar sobre un tema de salut tan important però permeteu que expressi el meu estat de saturació mental. Després de les vaques boges, la grip aviària i els xais de la llengua blava això de la grip porcina ja comença a sonar com el conte d'en Pere i el llop. Potser arribarà el dia que una pandèmia ens fulminarà a tots (no sé perquè, em temo que aquest dia ningú ens haurà avisat), mentrestant, que ens deixin viure una mica tranquils, que per madecaps ja tenim la crisi...i tantes altres coses!

Comentaris

Núria ha dit…
Ai si!!!!!!!!!!!!!!! aquesta és l'expressió que m'ha sortit després de llegir el paragraf final del teu escrit.
Que parin ja de parlar del mateix i del mateix!!! Per una banda ens venen que no ens hem d'alarmar i per l'altra només bonbardejen hora darrera hora amb el mateix titular.
I el més bo és que si ells mateixos no haguessin posat el crit al cel, molts ciutadans estarien més que tranquils, pk pel que es veu els síntomes són iguals que els d'una grip normal.... només és que has agafat un avió...
Anònim ha dit…
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Núria ha dit…
Spero que aquest anònim estigui de broma!!! perquè ni són maneres ni llocs de dir això i segona i el més important és que no comparteixo de cap de les maneres la seva opinió.
En fi cada dia quedo més decepcionada de la gent que corre en aquesta vida!
Endavant amb la teva tasca Clara!
Hola, Núria, moltes gràcies per les teves paraules, accepto qualsevol tipus de comentari, discrepància o crítica però no les faltes de respecte gratuïtes. És l'única censura que poso en aquest blog. Per altra banda, si algú és tan valent per insultar també hauria de ser-ho per signar i no mostrar-se com a anònim. Quan no hi ha arguments, s'ha de recórrer a la violència!
Pel que fa al teu comentari, que és el més important, a vegades penso que l'alarmisme i la por acaben per ser pitjors que la pròpia grip o pandèmia... fins la propera!
És una bona estratègia per a desviar la vista del vertader problema, el qual no és un altre que els canvis introduïts a l'agricultura i la ramaderia en els darrers anys. Un exemple clar es troba en l´ús de trasngènics (veure pinsos amb els quals alimenten en bestiar) entre d'altres, l'ús dels quals encara ens intenten vendre que no és nociu. Si encara teniu dubtes, consulteu la desaparició incipient que estan sofrint les abelles als Estats Units.
Gràcies per l'aportació, Carles. El que està clar és que ens informen només del que convé. Mentrestant, estem acovardits i distrets i no pensem en res més. El tema dels transgènics hauria d'estar més present als mitjans perquè no queda gens clar quins efectes pot tenir per a la nostra salut. Fins aviat!

Entrades populars d'aquest blog

El Dragon Khan com a metàfora

Tertúlia sobre loteria

No abaixem la guàrdia