Les germanes McLeod


Aquest estiu m'he enganxat a la sèrie australiana McLeod's Daughters (que a TV3 han traduït com Les germanes McLeod). Penso que aporta diversos elements interessants pel que fa a l'educació en valors no sexistes. Malgrat que les actrius responen a un estereotip de bellesa determinat, també es fa èmfasi en altres qüestions que, des del meu punt de vista, dignifiquen el rol de la dona en el món, la qual cosa no és gaire habitual a la petita pantalla.
Les germanes McLeod, té com a punt de partida la mort de John McLeod i l'arribada de Tess -que vivia a la ciutat- al ranxo de Drovers Run, ubicat en plena sabana australiana. L'explotació la dirigeix la seva germana Claire, juntament amb Meg (i la seva filla Jodi) i Becky, una jove de família desestructurada. En els diferents capítols es generen dinàmiques interessants pel que fa a les diferències entre la vida rural i urbana, al mateix temps que es posa de manifest la duresa del treball al camp i de quina manera cinc dones s'ho maneguen per tirar-lo endavant, amb tota la dignitat. Pel que fa als homes, hi tenen un paper secundari però fonamental. No es presenten les relacions amb el sexe oposat a partir de l'idealisme romàntic, ni des del proteccionisme masclista sinó que es valora per damunt de tot el pragmatisme diari. Els homes que millor resulten són els que fan la vida més fàcil a les dones de Drovers Run, no pas aquells que els omplen el cap d'ocellets i falses promeses. La sèrie també promou valors com l'amistat, la lleialtat, l'esforç i l'afrontament de l'adversitat.
Tot i que sóc conscient que no és la millor sèrie del món, entre tanta violència, pornografia emocional i escombraria sexista, resulta d'allò més reconfortant.

Comentaris

Hola, Sergi, jo també trobo a faltar aquestes sèries, penso que estem del tot saturats de mort i de desgràcies. Sempre ens queda el recurs de comprar els DVDs!
Anònim ha dit…
jo també m'he enganxat aquest estiu, tot i que la sèrie ja estava bastant avançada i he enganxat al meu home fins al punt que ens la gravem i la veiem junts a la nit. Per fí una sèrie que parla de gent normal i de problemes quotidians. Tot i que passa a Austràlia i al camp de vegades m'identifico amb aquestes dones. En la meg, per exemple, veig la meva mare. Felicitats a tv3, l'ha encertat.
odemo9 ha dit…
Hola, jo també estic enganxada.....
quan vaig començar a veure la serie, ja portava alguns capítols fets i el cas és que he estat buscant-los (els primers capítols)i no els he trobat.
Si algu els té podria passar-me'ls plisss!
gràcies
Anònim ha dit…
jo encara continuo enganxada des de que va començar fins ara i estic molt d'acord amb el que has dit de com presenten la dona moderna i el seu rol avui dia. És una sèrie molt humana on les persones son persones però la comunitat s'ajuda entre sí, actua unida i solidaria cosa que avui dia passa molt poc sort que almenys en la petita pantalla ens ofereixen models positius que caldria imitar i no tot sexe, violència i programes per caps buids. Tan de bo no acabés mai.
Al facebook hi ha forums molt actius de la sèrie, país per on passa país que commociona en el bon sentit.
Visca Australia i la mare que els va parir (Europa entre d'altres...)
cfolcat@hotmail.com
Anònim ha dit…
FEIA TEMPS QUE NO EM PASSAVA, QUE ESTES ESPERANT L,HORA PER VEURELA, JO TAMBE ME LA GRABO I LA MIRO AL VESPRE, LO QUE EM FA POR ES QUE D,UN DIA PER L,ALTRE NO ENS PASSIN MES CAPITOLS, ESPERO QUE NO.
LAIA
3.02.2010
Anònim ha dit…
es la millor sèrie de la i sobretot si ets una fanàtica dels cavalls

Entrades populars d'aquest blog

El Dragon Khan com a metàfora

Tertúlia sobre loteria

No abaixem la guàrdia