Banyada ritual pel 2013


Una colla d'agosarats es llançava a les aigües de la platja de Vilassar de Mar, l'u de gener del 2012. Vídeo extret de Youtube.


A banda de les tradicions clàssiques de Cap d'Any, prou conegudes per tothom, un dels costums que ha esdevingut més popular, en les darreres dècades, és el d'organitzar remullades col·lectives, la primera jornada de gener. Malgrat que la més famosa  a Catalunya sigui a Barcelona, la pràctica ja està estesa a nombrosos municipis. He cercat una bona estona per la xarxa i no he aconseguit esbrinar d'on prové, exactament, aquesta dèria per banyar-se en unes condicions tèrmiques tan adverses. 
Desconec si es tracta d'una pràctica d'arrels eminentment esportives o bé també hi són presents alguns components rituals, de més profunditat. En qualsevol cas, si tenim en compte el glaçat panorama social que s'albira pel 2013, potser no és una idea tan forassenyada la d'entrenar-se de bon començament. Es tractaria de llançar-se temeràriament a les gèlides aigües del Mediterrani, per tal de posar a prova la nostra resistència davant de l'adversitat. 
Si reeixim en l'agosarada aventura, tal vegada també ho farem durant els propers dotze mesos, que es presenten d'allò més feixucs. Sens dubte, el coratge no ens haurà de mancar. Amb independència de si us decidiu o no, desitjo que visqueu una bona entrada d'any. El dos de gener serà un altre dia.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El Dragon Khan com a metàfora

Tertúlia sobre loteria

No abaixem la guàrdia