Gil Lossada

Segurament esteu al corrent de les gravíssimes acusacions que pesen sobre Gil Lossada, president de l'ONG catalana Global Infantil. Gil Lossada és pintor i va dirigir durant set anys un centre d'acollida de nadons, infants i adolescents a la capital d'Etiòpia, Adis Abeba, càrrec del qual va ser destituït el passat 14 d'abril per les autoritats del país.
El pintor va ser acusat per uns cooperants de severs maltractaments a menors i d'intrusisme professional, ja que exercia de metge sense titolació. Per donar compte d'aquests fets, el passat 7 de maig, Lossada va haver de comparéixer al Jutjat nº 3 de l'Audiència Nacional, davant del magistrat Fernando Grande-Marlaska. Segons els cooperants, prèviament ja havia estat denunciat per familiars de menors etíops, a causa de les seves heterodoxes actuacions al centre.

El cas de Lossada planteja la necessitat d'un debat urgent sobre la professionalitat amb què treballen les ONG. No sabem com es resoldrà el seu cas però, d'entrada, topem amb una negligència important només pel fet que es tracta d'una persona sense un sòlid recorregut acadèmic i professional, que assumia càrrecs de gran responsabilitat. Us l'imagineu al capdavant d'una institució important a Barcelona?
Em pregunto si, moltes d'aquestes organitzacions, coneixen en profunditat la realitat amb què treballen i si tenen prou clars els seus objectius pedagògics, socials o mèdics. Existeix una supervisió rigorosa del seu treball? No és la primera vegada que escoltem el cas de cooperants que tornen abatuts i decepcionats de la realitat que s'han trobat en els seus viatges solidaris. Val a dir que no tothom denuncia els fets. Així doncs, quants Gil Lossada hi deu haver escampats pel món?

Us enllaço amb una reveladora entrevista que li va fer la Mònica Terribas a l'advocat dels denunciants, Sebastià Salellas, en motiu de l'admissió a tràmit de la querella per part de l'Audiència Nacional. També hi intervé Gil Lossada, responent a les acusacions. Valoreu vosaltres mateixos...

Comentaris

Oh, terra, que alimentes homes malvats i mesquins! Si, a les bones persones els costa creure-ho, però moltes vegades, desgraciadament, és així: en aquesta societat, els dolents tenen fama d'homes bons!
Si, crec que ens trobem en un cas on la doble naturalesa del mal es manifesta d'una manera clara. Losada és un autèntic encantador de serps, els mateixos cooperants que el van denunciar diuen que van quedar completament seduïts per ell...
Anònim ha dit…
este personaje , gil losada , solo va detras de sus intereses propios . Que tiene que fundar una ong para encubrir otros negocios ?
pues , funda una ong.
Que tiene que mentir a personas honestas y manipular los sentimientos en beneficiio (siempre economicos) propios , pues lo hace. No tiene moral , ni tiene freno de ningun tipo , cuando se trata de dinero.
No le importa , por lo tanto, lo que los demas piense de el, pues no tiene ningun respeto a las personas , salvo a las que le pueden aportar algun beneficio, economico , es posible que la socidad no tenga castigo para el ?
Hola, siguis qui siguis. Com ha quedat el cas de Gil Lossada? La veritat és que d'ençà que es va morir l'advocat dels querellants, Sebastià Salellas, no n'he sabut res més.Les autoritats etíops el van cessar del seu càrrec a la ONG, no? S'han provat les acusacions que pesaven sobre d'ell?Segons he llegit, aquest home i la seva dona tenen negocis immobiliaris i turístics. He provat de posar-me al dia del seu cas però la veritat és que no trobo informació...a veure si algú ens pot posar al dia! Una abraçada.

Entrades populars d'aquest blog

El Dragon Khan com a metàfora

Tertúlia sobre loteria

No abaixem la guàrdia