Manel Prat neteja a cops de porra



"És exclusivament una actuació d'higiene i de neteja"

Manel Prat, Director General dels Mossos d'Esquadra.



Com tantíssims ciutadans, segueixo a Twitter el desallotjament de Plaça Catalunya. Violència policial, censura informativa. Cops de porra, retirada d'ordinadors, traves al periodisme. Miro els vídeos amb llàgrimes als ulls. Avui cauen totes les màscares. Tirania sense pal·liatius, sí, a casa nostra. Els pretextos futbolístics són grotescos i ofensius. No puc recordar un escenari similar, durant l'etapa democràtica. Paral·lelament, creix la solidaritat. S'organitzen manifestacions. Es multipliquen exponencialment les piulades. Resistiu indignats. El món us està observant. Estem amb vosaltres!

Comentaris

Miquel Saumell ha dit…
Pretextos futbolístics a banda, jo estic d’acord amb la decisió de les autoritats, tot i que molt possiblement la tècnica utilitzada avui per la policia és manifestament millorable. Sé que dient això corro el risc que em titllin de coses molt lletges, però és el que penso. Si d’una cosa em queixo és que han tardat massa, i aquestes coses com més tarden més es podreixen, fins i tot en el sentit més literal de la paraula. Si et mires el vídeo que el Rius d'e-noticies ha penjat a la seva web (a dalt a la dreta) entendràs perquè ho dic. El que no pot ser és que ens omplim la boca defensant l’estat de dret i quan s’intenta aplicar tot siguin lamentacions. Els indignats tenen tot el dret a indignar-se, però el que no poden fer és apropiar-se de l’espai públic com si només ells en fossin els únics propietaris. Ja pots suposar, Clara, que sento discrepar amb tu, que normalment coincidim, però avui no és el cas.
Evidentment, tens tot el dret a expressar la teva opinió amb llibertat. En aquest blog sempre ho podràs fer. Penso que l'actuació ha estat absolutament desproporcionada i tirànica. Ja passaré per l'E-notícies. En cap bàndol hi ha només àngels o dimonis però s'ha de valorar que, en conjunt, ha estat una actuació brutal i completament innecessària. Sota el pretext de la seguretat i la neteja, han generat un conflicte molt més gran del que hi havia. Aquí el problema és la por a la dissidència, no pas la brutícia. Per altra banda, em pregunto on eren els Mossos quan se'ls necessitava, per posar només un petit exemple, durant les nevades del març de l'any passat...

Entrades populars d'aquest blog

El Dragon Khan com a metàfora

Tertúlia sobre loteria

No abaixem la guàrdia