Després dels elefants, els fills bastards

La belga Ingrid Sartiau (46 anys) i l'empordanès Albert Solà (56 anys) asseguren que són fills il·legítims del rei d'Espanya. Foto G.Pladeveya.


El rei Joan Carles I s'ha fet mundialment famós per la seva afició a la caça d'elefants, als idíl·lics paratges de Botswana. A banda de les armes de foc, a les quals té una perillosa propensió, una altra de les seves passionals fal·leres, internacionalment reconeguda, són els embolics de faldilles. El temperament fogós de Sa Majestat l'ha empès a mantenir diverses relacions extramatrimonials -la més recent, amb Corinne zu Sayn-Wittgenstein- el fruit de les quals ha donat peu a múltiples rumors. Mai no ha quedat prou clara quina és la descendència il·lícita que ha engendrat la branca paterna de la família reial ni tampoc les repercussions que aquesta podria tenir en el cap de l'Estat, en cas que es confirmessin les incomptables sospites. Conseqüències polítiques a banda, s'ha fet palès que "doña" Sofia té capacitat per aguantar "carros y carretas", la qual cosa, contràriament a allò que s'ha volgut vendre des de certes tribunes de la premsa rosa, em sembla més un penós exemple que un model de virtut.

No es pot pas dir que estiguem davant de cap novetat, dins de l'estirp borbònica -sense anar gaire lluny, només cal recordar l'inefable Don Leandro de Borbón, fill bord d'Alfons XIII- ni tampoc de les famílies de sang blava, en general, atès que arreu d'Europa trobaríem exemples de tot tipus d'inquietuds sexuals, fora de la institució matrimonial. El darrer rumor que s'ha escampat sobre la capacitat de fecundació de "Juanito el campechano" el trobem a la Bisbal d'Empordà. Allí hi treballa Albert Solà, que fa temps que esbomba que és fill il·legítim del rei  i envia missives a la Zarzuela, tot adreçant-se a Joan Carles I com a "querido padre", tal com informa El Punt/Avui. Tot plegat no hauria tingut major transcendència si no fos perquè, en una entrevista en una televisió belga, el va veure Ingrid Sartiau, que també està convençuda que els seus orígens es troben en una relliscada reial espanyola, perquè així l'hi va explicar sa mare.

Fa pocs dies, els suposats germans s'han trobat en un restaurant bisbalenc i han declarat als mitjans que estan disposats a veure's regularment, amb la finalitat de travar un llaç de fraternitat, amb visió de futur. Val a dir que les proves genètiques avalen parcialment les seves suposicions: es mostren ben convençuts de tirar endavant les reclamacions de paternitat. Tant és així que Ingrid ja busca casa per aquests rodals i té la intenció de passar-hi algunes temporades. Si bé els desitjo sort en les seves legítimes reivindicacions, també caldria advertir-los de l'imparable corrent republicà que s'està escampant per la província de Girona. De fet, cada vegada són més els municipis catalans que es declaren partidaris d'abolir la Corona. No sé fins a quin punt els interessa formar part d'aquest llinatge. Si em trobés a la seva pell, tal com està el pati, m'ho pensaria dues vegades. Malgrat que sovint perseguits, tant elefants com ciutadans, tenim bona memòria.



Comentaris

Clidice ha dit…
Doncs jo procuraria que no constés un origen d'aquests. Em temo que m'avergonyiria força. A més, totes aquestes històries de descendents il·legítims, solen ser tan avorrides i previsibles!
La veritat és que després del tema dels elefants i els escàndols de corrupció, s'han de tenir moltes ganes de família per voler tirar endavant tot aquest procés. El més probable és que reclamin un reconeixement, que mai no arribarà... De tota manera, trobo força curiós que a aquest senyor l'entrevistin en una tv belga i aquí encara no li hagin posat una càmera de Telecinco al davant... Si fóssim al Regne Unit, ja se'n riuria tothom però com que parlem dels Borbons, millor no fer gaire nosa, per si de cas...

Entrades populars d'aquest blog

El Dragon Khan com a metàfora

Tertúlia sobre loteria

No abaixem la guàrdia