Telèfon antiviolència

El món de la telefonia té unes possibilitats infinites. Si no en teníem prou amb enviar emails, fer fotos o escoltar música, ara ha aparegut una prestació insòlita: "canalitzar l'agressivitat". Aquesta és la darrera pretensió de la flamant ministra d'igualtat, Bibiana Aído, que ja ens ha obsequiat amb un "miembros y miembras" que passarà a la història de les ocurrències mítiques de la política espanyola.
Quan a un home violent li vinguin ganes de pegar una dona, només haurà de recórrer a l'esmentat telèfon per descarregar la seva ira i, d'aquesta manera, s'evitarà l'agressió. La idea seria genial per a un guió de ciència ficció: "Les fantàstiques aventures del telèfon salvavides". Llàstima que s'ajusti tan poc a la realitat.

Els homes violents tenen pensaments de l'estil: "Ella em va provocar", "S'ho mereixia", "No podia fer res més". Rarament tenen consciència que són ells qui tenen un problema greu i gairebé mai acudeixen voluntàriament a les consultes dels psicòlegs per demanar ajuda. Algú se'ls imagina fent una trucada del tipus: "Perdoni, tinc ganes de pegar la meva dona, em podria oferir alguna alternativa menys destructiva?"

Segons Aído, aquesta nova mesura contribuirà a "un altre model de masculinitat, des del qual s'establiran unes relacions de parella sobre unes noves referències". Si, ja d'entrada, demostra un desconeixement tan profund del fenòmen de la violència masclista, què en podem esperar d'aquest nou Ministerio de Igualdad?

Comentaris

Anònim ha dit…
Es una medida humillante para las mujeres que han sufrido malos tratos
Per sort, la ministra ha rectificat i ha aclarat que no es tractarà d'un telèfon per a maltractadors, sino per a homes que tinguin dubtes...A veure què donarà de si aquest ministeri! De moment, ja ha fet grans aportacions a la "Real Academia Española de la Lengua"

Entrades populars d'aquest blog

El Dragon Khan com a metàfora

Tertúlia sobre loteria

No abaixem la guàrdia