Trastorn per hipertròfia sexual



La ficció eròtica barata, els diagnòstics psiquiàtrics i els productes farmacèutics contribueixen a configurar una imatge hipertrofiada de la sexualitat humana. Foto: Cakecentral.com


No puc fer cap crítica de la recent estrenada pel·lícula Cinquanta ombres d’en Grey ni tampoc parlar de la novel·la homònima perquè això suposaria haver de passar pel suplici de veure i llegir, respectivament, aquest parell de pèssims productes de màrqueting, els quals tenen les pràctiques sexuals sadomasoquistes com a centre d’interès. El meu nivell de sacrifici –en aquest cas, per l’escriptura- no arriba a tant. Amb tot, m’aventuro a reflexionar sobre el peculiar efecte que ha tingut el “fenomen Grey” al nostre entorn. Per un costat, els guionistes de La Riera de TV3 han incorporat a la sèrie trames d’allò més inversemblants i grotesques sobre la mateixa temàtica, en consonància amb una ona expansiva que fins i tot ha arribat a les pastisseries, on s’hi venen dolços amb formes que recorden les joguines eròtiques dels protagonistes (a la imatge); a les biblioteques i llibreries observem com, a primera fila, hi rebroten excel·lents autors com Henry Miller i Anaïs Nin, pels quals els lectors ben predisposats podran recuperar l’interès.

Per altra banda, potser ho haureu notat, en la sobretaula d’algun àpat no és gens estrany que algú es deixi anar de sobte, tot explicant certes aventures extremes amb algun/a amant, fet susceptible de motivar un esforç  sobrehumà per tal que la impressió que susciten les imatges evocades pel relat en qüestió no ens facin vomitar les postres o algun altre plat que comenci a regirar-se’ns per dins. Avui en dia, si no has tret unes manilles al dormitori, en un moment de la teva trajectòria amorosa, es pot ben dir que no ets ningú. M’inclino a sospitar que hi ha una tendència emergent a hipertrofiar les experiències coitals, un fenomen que, per altra banda, ja era prou freqüent abans que aquesta explosió cultural-libidinal entrés a les nostres vides. És ben clar que el pudor o la subtilesa de la seducció, tan valorats en altres èpoques, han passat a millor vida. Ara triomfen l’exhibicionisme i l’experiència abundant, variada i directa, sense massa preàmbuls.

És per això que, pels motius que sigui, tant si ets home com dona; tant si et defineixes com a heterosexual, lesbiana, homosexual o bisexual però et trobes en hores baixes, has de començar a preocupar-te de debò. Afortunadament, els manuals diagnòstics dels trastorns mentals sempre estan a punt per oferir-te una resposta davant de les angoixes. Si hi dones una ullada, com no podria ser d’altra manera, t’adonaràs que pateixes un problema de salut que necessita tractament urgent. Pots anomenar-lo trastorn del desig sexual hipoactiu; trastorn per aversió al sexe; trastorn de l’excitació sexual; trastorn de l’erecció; disfunció orgàsmica; ejaculació precoç; disparèunia; vaginisme, etcètera. Només has de cercar la llista de símptomes que s’ajusti més al teu perfil i anar de pet a la farmàcia a buscar-hi el remei indicat. Bé, potser abans caldrà que visitis el metge perquè et confirmi aquell diagnòstic que ja portes ben après de casa i t’estampi la recepta de rigor. No pensis en els motius de fons del malestar –socials, familiars, de parella-, no fos cas que t’agafés mal de cap i també t’haguessis de medicar per la migranya.


Ja deus saber que a banda de l’arxicoenguda Viagra® existeix un ampli ventall de possibilitats per corregir les esmentades disfuncions. Potser el teu problema no és la impotència sinó que acabes massa ràpid. El Priligy® acudirà a salvar-te del mal tràngol. Si pateixes sequedat vaginal has d’adquirir un producte com el Vaginesil® per lubricar com Déu mana. T’anirà bé recordar allò que diuen aquelles senyores tan amables dels anuncis: “Antes lo evitaba, ahora lo busco… Todo depende de ti”. Si el problema és hormonal potser t’hauràs de decantar pels pegats de testosterona i, si resulta que és cerebral i bioquímic, els antidepressius t’animaran una miqueta i així tornaràs a funcionar. Encara perdries punts davant de la parella i aquesta, insatisfeta, es llançaria als braços d’una relació paralel·la. En cas que els fàrmacs et facin angúnia i prefereixis els productes naturals no t’hi amoïnis gens ni mica perquè la saviesa ancestral es concentra en l’Aquilea Vigor®, un complement alimentari ideal per recuperar l’energia. Hi ha incomptables opcions al teu abast, ja ho has vist: preservatius especials pels ritmes masculí i femení; gels de colors per fer massatges sensuals… Pensa que de la farmàcia al sex shop hi ha quatre passes! Trenca amb els tabús del passat i tingues la cartera preparada, perquè la llibertat també té un preu, d’això sí que no te n’has d’oblidar.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El Dragon Khan com a metàfora

Tertúlia sobre loteria

No abaixem la guàrdia